Foto: Gregers Heering

På rejse med verdens største majestæt

400 meter langt. 75 meter højt. Kan fragte over 18.000 containere. Og styres med et lille joystick. En journalist og en fotograf tog på rejse med verdens største skib, danske Majestic Mærsk. Det er der kommet en ny bog ud af.

FOR ABONNENTER

Forfatter og journalist Kirsten Jacobsen og fotograf Gregers Heering sejlede med verdens største skib i over en måned - fra Hongkong til Spanien. Dette er et uddrag fra en ny bog 'Majestic Mærsk - 32 døgn om bord på verdens største skib':

Klokken er 1:35. Efter snart et døgns konstante moves holder kranvognene stille, og metal-dinosaurerne rejser deres lange halse mod himlen til farvel.

Maskinchef Michael Thomassen Sort og hans mestre har længe været på plads i maskinen. Dick og Peter står på kommandobroen. Dick er i stadig i shorts, men med fire distinktioner i båndet på den nystrøgne, hvide uniformsskjortes skulderstropper.

Peter har sat det stive bånd med tre guldstriber på den forvaskede kedeldragt. Lasse og Roman, også i kedeldragter med striber i stropperne, holder radiokontakt med broen fra hver sin ende af skibet og koordinerer de filippinske matroser og folkene inde på kajen.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Kampen for at overleve på Middelhavet

    Jacob Ehrbahn tog en beslutning, inden han gik om bord på redningsskibet 'Sea-Watch 2'. Hvis han skulle vælge mellem at fotografere eller redde liv, så ville han gøre det sidste.

    Se hans optagelser af minutterne, da en gummibåd med 120 mennesker punkterer, og Middelhavet fyldes med flygtninge, der slås for deres liv.

    Læs hele reportagen eller se hele videoen.

Annonce