Foto: Gregers Heering

På rejse med verdens største majestæt

400 meter langt. 75 meter højt. Kan fragte over 18.000 containere. Og styres med et lille joystick. En journalist og en fotograf tog på rejse med verdens største skib, danske Majestic Mærsk. Det er der kommet en ny bog ud af.

FOR ABONNENTER

Forfatter og journalist Kirsten Jacobsen og fotograf Gregers Heering sejlede med verdens største skib i over en måned - fra Hongkong til Spanien. Dette er et uddrag fra en ny bog 'Majestic Mærsk - 32 døgn om bord på verdens største skib':

Klokken er 1:35. Efter snart et døgns konstante moves holder kranvognene stille, og metal-dinosaurerne rejser deres lange halse mod himlen til farvel.

Maskinchef Michael Thomassen Sort og hans mestre har længe været på plads i maskinen. Dick og Peter står på kommandobroen. Dick er i stadig i shorts, men med fire distinktioner i båndet på den nystrøgne, hvide uniformsskjortes skulderstropper.

Peter har sat det stive bånd med tre guldstriber på den forvaskede kedeldragt. Lasse og Roman, også i kedeldragter med striber i stropperne, holder radiokontakt med broen fra hver sin ende af skibet og koordinerer de filippinske matroser og folkene inde på kajen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce