Foto: Anders Legarth Schmidt

De utilregnelige: Kapitel 1 - Tikkende bomber

Ole har mistet jordforbindelsen og ligger spændt fast til en seng. Salem fortryder hvert et ord og river mine notater i bittesmå stykker. Niels hader bare journalister. Velkommen indenfor på retspsykiatrisk afsnit 80 i Glostrup. Her opholder nogle af landets farligste patienter sig – de utilregnelige.

FOR ABONNENTER

Overlægen har advaret mod lige præcis denne situation.

De ti patienter her på Psykiatrisk Center Glostrups lukkede retspsykiatriske afsnit 80 handler indimellem pludseligt og uforudsigeligt. De kan skifte fra venlige og imødekommende til fjendtlige og farlige på et splitsekund. Derfor må jeg ikke være alene ude på gangen. Det kan være farligt. Der skal altid være en ansat i nærheden. Det er der ikke nu. Jeg er ubeskyttet. Jeg mærker, at hjertet banker hurtigere, og hænderne bliver varme og våde.

Det skyldes, at en ung mand indlagt på afdelingen kort forinden har kigget mig direkte i øjnene med et smalt blik og slået fast, hvorfor han ikke vil sige et ord:

»Jeg hader journalister«.

Hov...

Vi har gjort det nemt for dig at blive abonnent. Få en måned med fuld adgang til Politiken for kun 1 kr.

PRØV NU

For abonnenter

Annonce

Mest læste

Annonce

Forsiden

  Kongressen i Washington dagen før Donald Trumps indsættelse som præsident
  Jakob Nielsen skriver fra Washington, D.C.­


  Der er en anspændt stemning i Washington mindre end et døgn før indsættelsen.

  Trumps tilhængere indtog torsdag byen og flokkedes om Kongressen, hvor de fleste skulle hente deres billetter til indsættelsen. Flere købte merchandise og tog selfies foran den bygning, hvor den næste præsident sættes ind.

  På Pennsylvania Avenue skændes to kvinder - den ene har en T-shirt, hvor der står, at hun overlevede 8 år med et Obama. Den anden har et skilt der siger tak til Obama - »vi savner dig allerede«. Kun 4 procent af vælgerne i Washington, D.C., stemte på Trump.

  Foto: Jakob Nielsen

Annonce