Foto: Daniel Hjorth

Hobbitten, Guf og de andre syrerockere

Det begyndte som en vittighed. Men sidste år tog syrerockbandet Spids Nøgenhat fusen på de fleste – og ikke mindst sig selv – da de udgav deres andet album på 12 år og fik mere succes, end de nogensinde havde drømt om dengang i øvelokalet, da de fandt på det sjove bandnavn.

FOR ABONNENTER

Foran Café Svejk i Smallegade på Frederiksberg holder Hobbittens nye trehjulede scooter parkeret. Den er kommuneorange og har et åbent lad bagpå, hvor der lige akkurat kan være en forstærker og en guitar. Og Hobbitten er så glad for den, at han efter at have købt den i Tyskland for nylig tog hele turen fra Flensborg hjem til København ad de små veje på tre hjul.

Hobbitten holder ikke kun til i Hobbittrup. Han hedder også Henrik Klitgård, og så spiller han guitar i Spids Nøgenhat. Det danske syrerockband, der stod bag en af sidste musikårs store overraskelser, da de udgav deres bare andet album på 12 år, og på sangen om at flygte til Udkantsdanmark for at ryge den fede i fred gjorde omkvædet »Lollaaaaand, Lolland-Falster« til gangbar dansksproget rocklyrik anno 2013.

Spids Nøgenhat var lørdag nomineret til prisen som årets orkester, ligesom ’Lolland-Falster’ var nomineret til årets sang, da Foreningen af Danske Musikkritikere uddelte Steppeulven 2014 ved den årlige prisfest på Bremen Teater.

Men det er ikke kun anmelderne, der har fået øjnene op for Spids Nøgenhat. Siden albummet ’Kommer med fred’ udkom i oktober sidste år, er bandet gået fra at være en velbevaret kulthemmelighed til at ligge lunt i svinget på de nationale salgslister. Den korngulsfilterfarvede musikvideo til ’Lolland-Falster’ er blevet vist små 50.000 gange på YouTube, mens albummet har solgt 2.000 vinyler, 1.000 cd’er og »en helvedes masse downloads«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce