Foto: FRANDSEN FINN

Hun tog til Afghanistan for at skrive om krigen. Og fandt kærligheden

Dy Plambeck har skrevet noget så sjældent nu om dage som en roman om kærlighed i krig. Bogen ’Mikael’ trækker på hendes oplevelser i Afghanistan, hvor hun fandt den mand, der snart bliver far til hendes barn.

FOR ABONNENTER

Da Dy Plambeck tog til Afghanistan, var det for at sende krigsreportager hjem til en dansk avis, men nu kommer der også en roman ud af opholdet hos de udsendte soldater. Og en baby.

Bogen er ude 15. august, barnet et par uger senere, og de har allerede meget med hinanden at gøre.

»Ønsket om at forstå krigen hænger også sammen med, at jeg skal have barn med en mand, der har været i krig. Det bliver en del af barnets historie, og på den måde kommer krigen til at fortsætte og bliver ved med at være nærværende, ikke kun i vores lille familie, men i hele vores samfund. Fordi vi nu har vidner til krigen i form af soldaterne«, siger Dy Plambeck, der har talt meget med sin kæreste, Henrik, som hun mødte derude, om, hvordan man fortæller om krig. Romanen ’Mikael’ er et bud på det.

Med reference til Joseph Conrad blev turen til Afghanistan en rejse ind i mørkets hjerte for Dy Plambeck. Helt derind, hvor det 5. bud – ’Du må ikke slå ihjel’ – er ophævet.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce