Foto: Koji Ueda/AP Photo/AP

Er du klar til fremtiden?

Med sin bog ’Forstå fremtiden’ vil Anders Hvid vise, at teknologien udvikler sig hurtigere, end vi kan forestille os. Googles førerløse bil har lige fået køretilladelse, og om få år lever vi med selvlysende træer og nanorobotter, der kan forebygge de fleste sygdomme.

FOR ABONNENTER

For tre uger siden udstedte de californiske trafikmyndigheder det første officielle kørekort til Googles førerløse bil. Teknologien har længe været klar, men indtil nu har lovgiverne tøvet med at tillade bilerne at køre rundt efter algoritmer og styresystemer i trafikken uden for testkørebanerne. For hvem skal man skrive bøden ud til, hvis bilen kører for stærkt?

Sagen er, at de førerløse biler aldrig kommer til at køre for stærkt, siger futurist og forretningsudvikler Anders Hvid, som sammen med Jannick B. Pedersen har skrevet bogen ’Forstå fremtiden’ for at få danskerne til at slippe frygten for robotterne og ruste sig til en verden, der om få år vil være fuldstændig uigenkendelig.

Om 15 år er der ingen, der vil køre bilen selv, siger han. Og det er kun godt. Antallet af ulykker, der hvert år slår en million mennesker ihjel, vil nedsættes markant. Vi kan reducere CO2-udslippet drastisk, og så vil vi spare en masse tid og resurser. En bil kører kun 1 procent af den tid, man ejer den, så hvorfor ikke deles om de førerløse biler, der kan tilkaldes med et klik på en app?

Anders Hvids spørgsmål er retoriske. Han er slet ikke i tvivl om mulighederne inden for den teknologisk udvikling. Og han er ikke alene. Verdens førende fremtidsforskere kommer alle frem til det samme resultat. Den hastighed, hvormed teknologien er i gang med at forandre vores liv, er næsten ubegribelig. Der er tale om en radikal forandring, som bliver voldsommere end noget, menneskeheden tidligere har oplevet.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce