Foto: Finn Frandsen

Kristian Jensen: Vi har 8-10 uger til at få styr på EU's grænser

Kristian Jensen vil have sagsbehandling af asylansøgerne ved EU’s ydre grænser. Han medgiver, at regeringens løsning på flygtningekrisen logisk indebærer en omfordeling af flygtninge. Men han vil ikke deltage.

FOR ABONNENTER

EU har højst 8-10 uger til at få styr på sin ydre grænse, før Europa ender i en »helt kaotisk« situation, hvor Schengen-samarbejdet kommer i fare.

Så kontant lyder advarslen fra udenrigsminister Kristian Jensen (V), der både lægger pres på Grækenland og peger i retning af en ny EU-fordeling af flygtninge, som regeringen imidlertid ikke selv vil deltage i.

Hvad er det for en frist på 8-10 uger, du stiller op?

»Der sker noget rent klimatisk. Det bliver bedre vejr, og det betyder traditionelt, at der kommer flere flygtninge. Samtidig nærmer vi os et tidspunkt, hvor en række europæiske lande skal ud i delstats- eller nationale valg, og det vil komme til at lægge pres på politikerne rundt om i Europa for at få truffet nogle afgørelser. Derfor er det min vurdering, at hvis der ikke inden for en 8-10 uger kommer bedre styr på grænsekontrollen, bedre styr på at få Tyrkiet til at håndhæve den aftale, vi har indgået, men som italienerne har blokeret for i lang tid, jamen så kommer der til at ske nationale initiativer for at dæmme op for flygtningestrømmen«, siger Kristian Jensen.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce