Foto: Miriam Dalsgaard

Jakob Kvist: »Jeg tror ikke, vi havde fået lov at udgive PET-bogen«

Med fogedforbuddet mod bogen ’Syv år for PET’ bragte den hemmelige tjeneste sig selv i en helt umulig situation, mener Jakob Kvist, People’s Press’ kreative direktør. Fordi man ikke spillede efter reglerne i den demokratiske kamp mellem det lukkede og det åbne samfund.

FOR ABONNENTER

Det årlige BogForum i Bella Center på en solbeskinnet lørdag eftermiddag i november er både forkert tid og sted at opholde sig, hvis man lider af agorafobi – angsten for store forsamlinger. For her er proppet. Og en pæn del af de mange tusinde bogelskere, der cruiser rundt i messemonstret på Vestamager, finder vej til forlaget People’s Press’ udstillingsstand.

People’s Press blev stiftet tilbage i 2002 af plademanden Jan Degner og journalisten Jakob Kvist, og en af anekdoterne fra dengang lyder som følger:

Da forlaget for første gang skulle deltage i bogmessen, havde det kun tre udgivelser på repertoiret, nemlig ’Det generøse menneske’ af Tor Nørretranders, ’Album’ af Benn Q. Holm samt en bog med skønhedstips, forfattet af makeup-artisten Nicci Welsh.

De tre bøger var, deres kvaliteter i øvrigt ufortalt, ikke nok til at tiltrække opmærksomhed til det nye forlag, ræsonnerede Jakob Kvist og hans folk. Så de ringede til multikunstneren Marco Evaristti – ham med akvariefiskene i blenderen – og fik denne til at køre sin Porsche ind på forlagets stand, hvor bilen blev fyldt op med flere hundrede eksemplarer af People’s Press’ tre udgivelser.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret direkte til din telefon, tablet og computer hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce