Foto: Miriam Dalsgaard

Jakob Kvist: »Jeg tror ikke, vi havde fået lov at udgive PET-bogen«

Med fogedforbuddet mod bogen ’Syv år for PET’ bragte den hemmelige tjeneste sig selv i en helt umulig situation, mener Jakob Kvist, People’s Press’ kreative direktør. Fordi man ikke spillede efter reglerne i den demokratiske kamp mellem det lukkede og det åbne samfund.

FOR ABONNENTER

Det årlige BogForum i Bella Center på en solbeskinnet lørdag eftermiddag i november er både forkert tid og sted at opholde sig, hvis man lider af agorafobi – angsten for store forsamlinger. For her er proppet. Og en pæn del af de mange tusinde bogelskere, der cruiser rundt i messemonstret på Vestamager, finder vej til forlaget People’s Press’ udstillingsstand.

People’s Press blev stiftet tilbage i 2002 af plademanden Jan Degner og journalisten Jakob Kvist, og en af anekdoterne fra dengang lyder som følger:

Da forlaget for første gang skulle deltage i bogmessen, havde det kun tre udgivelser på repertoiret, nemlig ’Det generøse menneske’ af Tor Nørretranders, ’Album’ af Benn Q. Holm samt en bog med skønhedstips, forfattet af makeup-artisten Nicci Welsh.

De tre bøger var, deres kvaliteter i øvrigt ufortalt, ikke nok til at tiltrække opmærksomhed til det nye forlag, ræsonnerede Jakob Kvist og hans folk. Så de ringede til multikunstneren Marco Evaristti – ham med akvariefiskene i blenderen – og fik denne til at køre sin Porsche ind på forlagets stand, hvor bilen blev fyldt op med flere hundrede eksemplarer af People’s Press’ tre udgivelser.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce