Foto: Kayhan Ozer / AP

Først gav Erdogan Tyrkiet håb, nu skaber han splid

I dag taler EU igen flygtninge med kandidatlandet Tyrkiet. Det, de ikke gør noget ved, er Erdogans knusende nedkæmpning af alle, han finder illoyale.

FOR ABONNENTER

Iført beskyttelseshjelm og sikkerhedsudstyr svejsede Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, forrige søndag de sidste 9 meter af en ny bro over Bosporus på plads. Den slags fremstillinger af manden i spidsen for Tyrkiets fremskridt er dem, Erdogans stærke præsidentprofil er opbygget af, og de indrammer perfekt det projekt, han kalder ’Det Nye Tyrkiet’.

Broen er opkaldt efter den erobrende, men også brutale sultan Selim I den Grusomme (1470-1520), der underlagde sig Nordafrika, men nedslagtede store mindretal undervejs. Valget af navn har rejst spørgsmål om, hvad det er for et eksempel, Erdogan ser i den grusomme sultan, og ført til store protester fra Tyrkiets alevi-mindretal. Det menes at have mistet 40.000 som følge af sultanens hærgen.

Den kritik er præsidenten dog ligeglad med.

»Vi vil forbinde Europa med Asien via Sultan Selim-broen, og det vil blive vores vigtigste budskab til verden«, sagde Erdogan i søndags.

Hov...

Vi har gjort det nemt for dig at blive abonnent. Få en måned med fuld adgang til Politiken for kun 1 kr.

PRØV NU

For abonnenter

Annonce

Mest læste

Annonce

Forsiden

Annonce