Tegning: Roald Als

Tegning: Roald Als

Sket i ugen

Sket i ugen: Kom så ned under det brilleetui!

Sket i ugen
FOR ABONNENTER

Hvad man ikke ved, har man ikke ondt af. Det gamle ordsprog rummer for mig at se en oplagt mulighed for at håndtere den genstridige prins Henrik, som jo nægter at lade sig begrave ved siden af sin kone i ly af det overdimensionerede brilleetui, som Bjørn Nørgaard har fremstillet til formålet i Roskilde Domkirke.

»Jeg har ikke giftet mig med dronningen for at blive begravet i Roskiiiiilde«, sagde den sure prins forleden til Se & Hørs videokamera.

Men det er da noget, han tror, for nu har Bjørn Nørgaard været i gang med det specialdesignede brilleetui siden 2003, og så skulle da pokker, hvis graven endte med at stå halvtom. Det kan man hverken forsvare over for den gamle hesteslagter eller de hjemløse, der savner tag over hovedet.

Det har heller ikke været noget billigt brilleetui, skulle jeg hilse og sige. Med en foreløbig udgift på små 30 millioner kroner er vi langt fra Louis Nielsen, men så er det monstrøse gravmæle også lavet af syv ton krystalglas, der hviler på tre søjler af færøsk basalt, grønlandsk marmor og bornholmsk granit samt en sokkel, som af hensyn til den utaknemmelige prins er fremstillet af fransk kalksten. Hallo, du.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce