Annonce
Annonce
Motion

Her har du vinderen af Copenhagen Marathon

Eller rettere - her er vores bud på, hvem du skal holde øje med.

Annonce

Hold øje med favoritterne

Kvinder:

Nr. 1 Anne-Sofie Pade Hansen - forventet sluttid på 2:45-2:50

Nr. 2 Tegla Loroupe (Kenya) - sluttid på under 2:40

Nr. 3 Vibeke Houlborg - sluttid på 2:50-3:00

Nr. 4 Louise Batting Langelund - sluttid på 2:50-3:00

Nr. 5 Mette Bøgard - sluttid på <3:00

Nr. 6 Lotte Nielsen - sluttid på <3:00

Mænd:

Nr. 8 Marten Boström - sluttid på <2:16

Nr. 9 Evaggelidis Dimosthenis (Grækenland) - sluttid på <2:25

Nr. 10 Christian Olsen - sluttid på 2:25-2:30

Nr. 11 Lars Budolfsen - sluttid på 2:25-2:30

Nr. 12 Pietro Colnaghi (Italien) - sluttid på <2:30

Nr. 13 Thomas Skytte - sluttid på <2.30

Nr. 14 Kent Damgaard Sørensen - sluttid på <2:30

Nr. 15 Henrik Skov Andersen - sluttid på <2.30

Nr. 16 Kenneth Munk - sluttid på <2.30

Nr. 17 Henrik Jørgensen - sluttid på <2:30

Nr. 18 Michael Jeppesen- sluttid på <2:30

Kenyansk maratonlegende er storfavorit på kvindesiden til Nykredit Copenhagen Marathon. Og så er der finsk favorit hos herrerne.

Følg eliteløberne på nært hold, når de på søndag kl. 9.30 begiver sig fra Islands Brygge og ud i de københavnske gader for at løbe 42,195 km.

LÆS ARTIKEL Sådan undgår du at gå ned på de sidste kilometer

»De bedste kæmper ikke kun mod dem selv og deres egen tid. De kæmper mod hinanden. Det er mand mod mand. Det er altid nogen dragende og fascinerende dueller, og det er rigtig god underholdning«, siger Copenhagen Marathons løbeekspert David Møller, der følger de danske løb tæt året rundt.

Tegla Loroupe kvalitetsstempler løbet.

Copenhagen Marathon er meget begejstrede for den kenyanske løber.

»Det er et kvalitetsstempel fra én af de bedste. Med en tidligere rekordholder til start, vil man kunne håbe på, at der på sigt kommer flere løbere med et godt niveau til København, så løbet dermed vil kunne blande sig blandt de større hovedstadsløb i Nordeuropa«, siger David Møller.

Loroupe er efterhånden blevet 38 år, men hendes imponerende CV tæller blandt andet sejre 2 sejre i New York Marathon, 3 sejre i Rotterdam Marathon og en enkelt sejr i Berlin Marathon, som alle rangerer blandt verdens mest prestigefyldte maratonløb.

I 1999 satte hun ny verdensrekord på maratondistancen, da hun blev den første kvinde til at løbe under 2 timer og 21 minutter. I 2000 fik verdenen øjnene op for hendes unikke karakter, da hun løb både maraton og 10 km løbet til OL i bare fødder. I dag bruger hun blandt andet sin energi på at være FN-sportsambassadør og på sin egen fredsfond, hvilket hun også har brugt tid på, mens hun har været i Danmark.

LÆS ARTIKEL Kenyansk stjerne-løber klar til Copenhagen Marathon

På søndag går hun efter at løbe under 2 timer og 40 minutter. Hun måler bare 153 cm og vejer 40 kg, så selvom hun ikke løber som i ungdommens vår, så bliver hendes fysiske fordel svær at hamle op med for konkurrenterne.

Favoritten til at tage den næste plads på podiet er Anne-Sofie Pade Hansen, som har sat ny personlig rekord hver gang, hun har løbet i København. Hun har dog overfor Politiken udtrykt tvivl om hendes nuværende form, og det kan måske bringe andre løbere i spil. David Møller nævner Vibeke Houlborg fra Skive og Louise Batting fra Århus som hendes værste konkurrenter. Louise Batting er godt nok debutant på maratondistancen, men hun har stor rutine fra de kortere distancer, og han spår hende til en god debut.

Spændende skandinavisk opgør

Hos mændene er finnen Mårten Boström favorit til at vinde. Hans mål er at løbe under 2 timer og 16 minutter og dermed kvalificere sig til OL. Den 29-årige allround løber residerer om vinteren i Tanzania, hvor han foruden muligheden for at løbe med nogen meget dygtige træningskammerater, kan slippe for den mørke kulde i Finland.

Christian Olsen vil formentlig blive den største trussel for Boström, om end finnen skal have en dårlig dag, for at Christian Olsen skal have en chance for at kæmpe med om sejren.

»Christian Olsen har tidligere løbet under 29 minutter på 10 km, og jeg forventer, at han løber under 2 timer og 30 minutter, selvom det er hans debut på maratondistancen«, siger David Møller.

LÆS ARTIKEL Pludselig svimmelhed er det farligste for løberne

David Møller spår Lars Budolfsen som bedste bud på en løber, der vil kunne true Christian Olsen. Han er et forholdsvis ubeskrevet blad, men han har vist rigtig god forårsform. Han nævner desuden Henrik Jørgensen som en meget stabil løber, og han skulle være god for en tid omkring 2 timer og 30 minutter, og han kandiderer dermed kraftigt til en top 5 placering.

Jagten på det perfekte løb

Vil du være sikker på at få et glimt af de bedste løbere, så skal du møde op ved starten og råbe dem godt af sted. Eliteløberne vil have deres eget afspærrede opvarmningsområde, og starter i deres egen afmærkede bås. Kvinderne starter i højre side af vejen, mens herrerne starter i venstre side.

»De bedste løbere stræber efter perfektionen. De er ikke perfekte løbere, men man vil som tilskuer kunne få et indblik i, hvad der kræves for at komme tæt på løbemæssig perfektion«.

Det forklarer David Møller som endnu en god grund til at følge med i eliteløbet.

»Specielt vinderen er jo med til at ruske op i tilskuernes drømme, og man får en vinder at hylde. En vinder, der bliver udødeliggjort med sit navn skrevet på listen over vinderne af Danmarks største maratonløb«.

Der er præmieoverrækkelsen umiddelbart efter eliteløberne har passeret målstregen på Islands Brygge kl. 12.30. Vinderen vil foruden en buket blomster indkassere den kontante afregning på kr. 15.000 for strabadserne, mens der er henholdsvis kr. 7.500 og kr. 3.750 til nummer to og nummer tre.

Brug kortet over ruten her, hvor du også kan se, hvornår første løber forventes at være ved km-skiltene på ruten:

KORT OVER RUTEN klik her lige til at printe ud

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce