Annonce
Annonce
Annonce
Motion

Sådan bliver du en mørkemand

Landsholdsløber giver gode råd til træning med pandelampe.

Gem til liste

Thor Nørskov, ungdomslandsholdsløber i O-løb, bruger selv pandelampe til løbetræning, mountainbike, rulleski og racercykel.

Her er hans råd:

1. Få så meget lys som muligt
Til seriøs skovbrug skal man op i 1500 lumen (svarer til 100 watt), og så starter priserne for de gode lygter omkring 3.000 kroner. Og skal man køre på cykel eller ski, så går det stærkt, og så er der virkelig brug for at kunne lyse langt. Men mindre kan gøre det, hvis behovet mere er klassisk motionsløb.

2. Find den bedste pasform
Prøv dig frem, og løb rundt i butikken. Forestil dig, hvordan det vil føles, skridt efter skridt i lang tid.

3. Nej til batteri på hovedet
Hvis det er muligt, så vælg en model, hvor batteriet kan bæres på ryggen, i sele eller i lomme, så der ikke kommer ekstra vægt op på hovedet.

4. Lån dig frem
Har du en kammerat, der har pandelampe, så prøv den. Fornem hvor meget lys, du har brug for. Mærk pasformen. Så har du noget at gå efter.

5. Tænk langsigtet
En kraftig lampe af god kvalitet koster penge, men dernæst skal batteriet jo bare lades op. Og så er det ellers en investering i års træning og naturoplevelser i mørke.

Kilde: Thor Nørskov, ungdomslandsholdsløber i O-løb

PolitikenPlus
 • Bycykel Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 3.295 kr. Alm. pris 3.629 kr. Køb
 • Skridttæller Smart skridttæller, Omron Walking style one 2.1, som skal klipses fast på bukselinningen.

  Pluspris 165 kr. Alm. pris 195 kr. Køb
 • Løbe t-shirt Nike er kendt for den gode kvalitet, det smarte design og mange funktionelle detaljer. T-shiten har gode svedtransporterende egenskaber, og klæber ikke.

  Pluspris 99 kr. Alm. pris 299 kr. Køb
 • Bycykel med 3 gear Unisex cykel der passer til alle med justerbar sadel og styr. Minimal vedligeholdelse og høj kvalitet. Jopo bycyklen er den mest købte cykel model i de nordiske lande.

  Pluspris 4.295 kr. Alm. pris 4.629 kr. Køb
 • Cykellygter Bookman cykellygter ? til stilsikre cyklister!

  Pluspris 125 kr. Alm. pris 150 kr. Køb