Annonce
Annonce
Annonce
Motion

Sådan bliver du en mørkemand

Landsholdsløber giver gode råd til træning med pandelampe.

Gem til liste

Thor Nørskov, ungdomslandsholdsløber i O-løb, bruger selv pandelampe til løbetræning, mountainbike, rulleski og racercykel.

Her er hans råd:

1. Få så meget lys som muligt
Til seriøs skovbrug skal man op i 1500 lumen (svarer til 100 watt), og så starter priserne for de gode lygter omkring 3.000 kroner. Og skal man køre på cykel eller ski, så går det stærkt, og så er der virkelig brug for at kunne lyse langt. Men mindre kan gøre det, hvis behovet mere er klassisk motionsløb.

2. Find den bedste pasform
Prøv dig frem, og løb rundt i butikken. Forestil dig, hvordan det vil føles, skridt efter skridt i lang tid.

3. Nej til batteri på hovedet
Hvis det er muligt, så vælg en model, hvor batteriet kan bæres på ryggen, i sele eller i lomme, så der ikke kommer ekstra vægt op på hovedet.

4. Lån dig frem
Har du en kammerat, der har pandelampe, så prøv den. Fornem hvor meget lys, du har brug for. Mærk pasformen. Så har du noget at gå efter.

5. Tænk langsigtet
En kraftig lampe af god kvalitet koster penge, men dernæst skal batteriet jo bare lades op. Og så er det ellers en investering i års træning og naturoplevelser i mørke.

Kilde: Thor Nørskov, ungdomslandsholdsløber i O-løb

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere