Annonce
Annonce
Annonce
Motion

Sådan bliver du en mørkemand

Landsholdsløber giver gode råd til træning med pandelampe.

Gem til liste

Thor Nørskov, ungdomslandsholdsløber i O-løb, bruger selv pandelampe til løbetræning, mountainbike, rulleski og racercykel.

Her er hans råd:

1. Få så meget lys som muligt
Til seriøs skovbrug skal man op i 1500 lumen (svarer til 100 watt), og så starter priserne for de gode lygter omkring 3.000 kroner. Og skal man køre på cykel eller ski, så går det stærkt, og så er der virkelig brug for at kunne lyse langt. Men mindre kan gøre det, hvis behovet mere er klassisk motionsløb.

2. Find den bedste pasform
Prøv dig frem, og løb rundt i butikken. Forestil dig, hvordan det vil føles, skridt efter skridt i lang tid.

3. Nej til batteri på hovedet
Hvis det er muligt, så vælg en model, hvor batteriet kan bæres på ryggen, i sele eller i lomme, så der ikke kommer ekstra vægt op på hovedet.

4. Lån dig frem
Har du en kammerat, der har pandelampe, så prøv den. Fornem hvor meget lys, du har brug for. Mærk pasformen. Så har du noget at gå efter.

5. Tænk langsigtet
En kraftig lampe af god kvalitet koster penge, men dernæst skal batteriet jo bare lades op. Og så er det ellers en investering i års træning og naturoplevelser i mørke.

Kilde: Thor Nørskov, ungdomslandsholdsløber i O-løb

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere