Annonce
Annonce
Motion

Sådan bliver du en mørkemand

Landsholdsløber giver gode råd til træning med pandelampe.

Gem til liste

Thor Nørskov, ungdomslandsholdsløber i O-løb, bruger selv pandelampe til løbetræning, mountainbike, rulleski og racercykel.

Her er hans råd:

1. Få så meget lys som muligt
Til seriøs skovbrug skal man op i 1500 lumen (svarer til 100 watt), og så starter priserne for de gode lygter omkring 3.000 kroner. Og skal man køre på cykel eller ski, så går det stærkt, og så er der virkelig brug for at kunne lyse langt. Men mindre kan gøre det, hvis behovet mere er klassisk motionsløb.

2. Find den bedste pasform
Prøv dig frem, og løb rundt i butikken. Forestil dig, hvordan det vil føles, skridt efter skridt i lang tid.

3. Nej til batteri på hovedet
Hvis det er muligt, så vælg en model, hvor batteriet kan bæres på ryggen, i sele eller i lomme, så der ikke kommer ekstra vægt op på hovedet.

4. Lån dig frem
Har du en kammerat, der har pandelampe, så prøv den. Fornem hvor meget lys, du har brug for. Mærk pasformen. Så har du noget at gå efter.

5. Tænk langsigtet
En kraftig lampe af god kvalitet koster penge, men dernæst skal batteriet jo bare lades op. Og så er det ellers en investering i års træning og naturoplevelser i mørke.

Kilde: Thor Nørskov, ungdomslandsholdsløber i O-løb

PolitikenPlus
 • Run Socks 2.0 Merino CEPs nye topkvalitets kompressionsløbestrømper med 17% merinould, der giver lidt ekstra varme på de kolde dage.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Long Vintertight Unisex Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • Gore Essential SO Gloves Varm løbehandske fremstillet i Windstopper materiale, der gør handsken fuldstændig vindtæt.

  260 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Polar M400 med pulsmåler M400 er et særdeles brugervenligt GPS-ur spækket med nemt anvendelige funktioner, der kan hjælpe dig i topform.

  1.350 kr. Spar 350 kr. Læs mere