Format. Ulrich Beck var en af Tyskland vigtigste samfundsdebattører. En mand af et format, snart kun Jürgen Habermas kan mønstre. Elrich Beck blev 70 år.
Foto: Wikipedia

Format. Ulrich Beck var en af Tyskland vigtigste samfundsdebattører. En mand af et format, snart kun Jürgen Habermas kan mønstre. Elrich Beck blev 70 år.

Dødsfald

En mestertænker er død

Sammen med kollegaen Jürgen Habermas tegnede Ulrich Beck skitsen til et europæisk fællesskab, hvor politikken tilbageerobrer magten fra markedskræfterne.

Dødsfald
FOR ABONNENTER

Tysklands internationalt bedst kendte sociolog, Ulrich Beck, døde nytårsdag af et hjerteanfald, kun 70 år gammel. Til sin død arbejdede Beck som professor ved ikke mindre end tre berømmelige videnscentre: Ludwig-Maximillians-Universitetet i München, der var hans base, London School of Economics og Fondation Maison des sciences de l’homme i Paris.

Nok til at slå de fleste ud.

Beck er blevet overøst med internationale hædersbevisninger og anerkendelser. Han har talt i alle fire verdenshjørner, og han har været en hyppig og skattet gæst i Danmark.

Han slog sit navn fast med værket om »Risikosamfundet« (1986). Her lagde han grunden til et tema, som han bestandigt gennemspillede i nye variationer i sit rige sociologiske, intellektuelle og politiske forfatterskab. Det er også repræsenteret i danske oversættelser, ikke mindst med ’Magt og modmagt i den globale tidsalder’ (Hans Reizels Forlag).

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

For abonnenter

Forsiden