Den danske fodboldlegende Harald Nielsen - også kendt som Guld-Harald - er død. Kilde: DBU Web TV

Dødsfald

Nekrolog: Eventyret om Guld-Harald

Den danske fodboldlegende Harald Nielsen - også kendt som Guld-Harald - er død.

Dødsfald
FOR ABONNENTER

Mens Anden Verdenskrig eskalerede i det østlige Europa, de tyske massakrer på jøderne tog til og de engelske bombetogter mod de tyske byer blev mere omfattende, kom ’bette Halle’ til verden 26. oktober 1941 i værfts- og fiskeribyen Frederikshavn.

Men da han på den samme dato i 1947 skulle fejres på sin 6-års fødselsdag i familiens hus på Buhlsvej, var der igen fred til lands. De tyske besættelsestropper var forsvundet, dagliglivet var tilbage i Danmark og hos familien Nielsen, og sønnen Harald, der var den ældste i en flok, som kom til at tælle fire børn, ønskede sig inderligt en flitsbue i fødselsdagsgave.

Men det fik han ikke. Han fik i stedet et par fodboldstøvler af sin far, fiskehandler Kristian Nielsen, der selv havde spillet fodbold i Frederikshavn og som mente, at det nok også var noget for den seksårige Harald.

Det var det nu ikke helt – men det blev det. For da Harald Nielsen ikke længere kunne stå for farmands pres og efter nogle år blev meldt ind i Frederikshavn forenede Idrætsklubber, FfI, viste det sig hurtigt, at her var et usædvanligt talent. Et ganske usædvanligt talent.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

For abonnenter

Forsiden