radikal. Ole Vig Jensen, da han i i sin tid overdrog Undervisningsministeriet til Margrethe Vestager.
Foto: CLAUS LUNDE (arkiv)

radikal. Ole Vig Jensen, da han i i sin tid overdrog Undervisningsministeriet til Margrethe Vestager.

Dødsfald: Den forsigtige minister, der tog kampen mod Tvind

Den radikale politiker og tidligere minister Ole Vig Jensen er død.

Dødsfald
FOR ABONNENTER

Som mangeårigt radikalt folketingsmedlem og dreven parlamentariker og som minister på forskellige poster i regeringer med flere farver gennem 8 år var Ole Vig Jensen nok en ganske lavmælt og kompromissøgende, men også en indflydelsesrig og respekteret politiker i den sidste fjerdedel af det forgangne århundrede. Nu er Ole Vig Jensen død. Han blev 79 år.

Ole Vig Jensen fik en klassisk skoleuddannelse. Han var dog også – for en radikal – noget så usædvanligt som løjtnant af reserven ved gardehusarerne. Hans far var førstelærer ved Lejre, og efter højskoleophold midt i 1950’erne blev Ole Vig Jensen selv uddannet som lærer fra Kolding Seminarium i 1962. Hans karriere i skolevæsenet sluttede på posten som viceskoleinspektør på St. Merløse Centralskole, "ligesom han var leder af oplysningsforbundenes forberedelseskursus.

Ole Vig Jensen boede en stor del af sit liv i den radikale højborg i Vestsjælland – i Holbæk. Og det var også her, han tog afsæt til det, der skulle blive en smuk politisk karriere. Fra 1966 var han medlem af Store Tåstrup Sogneråd og fortsatte siden i Tølløse Byråd, hvor han valgtes til socialudvalgsformand og viceborgmester.

Han gjorde sig stadig stærkere gældende internt i partiet – bl.a. som formand i Vestsjællands Amt og som medlem af partiets forretningsudvalg.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

For abonnenter

Forsiden