Annonce
Annonce
Fødselsdage For abonnenter

Don 'Marty' Scorsese arbejder utrætteligt videre

I en alder af 70 laver Martin Scorsese stadigvæk bedre film end de fleste.

Martin Scorsese må være enhver filmelskers drøm om en filminstruktør.

Scorsese er en af sin generations giganter og en af amerikansk films helt store instruktører. Men ikke nok med det. Hele vejen igennem har han bibeholdt en smittende entusiasme for filmmediets muligheder og filmhistorien.

Der går ikke mange år, hvor den utrættelige ’Marty’ ikke er primus motor i et eller andet filmhistorisk redningsprojekt.

Ved siden af de berømte spillefilm, han har indspillet siden debuten i 1967, har han også været utrættelig som filmisk musikkronikør.

Hans film om The Bands afskedskoncert, ’The Last Waltz’, definerede den nye genre, den musikalsk biopic, og siden har han overkommet at portrættere og formidle ufattelige mængder musik lige fra en omfattende undersøgelse af bluesmusikkens historie til et gribende portræt af George Harrison.

LÆS ANMELDELSEScorseses portræt af Harrison er langt men fremragende

Forelsket i lyden af snurrende celluloid
Hvilen på laurbærrene er nok det sidste, man skal forvente fra den 70-årige Scorsese.

Drevet frem, som han er, af en umættelig nysgerrighed efter filmteknologiens anvendelsesmuligheder. Selv om han erklærer sig bundløst forelsket i lyden af snurrende celluloid, er han også den ældre herre, som går til den nye teknologi med næsten barnlig begejstring.

Det så man smukt demonstreret, da Scorsese med ’Hugo’ lavede en af de relativt få 3D-film, som både ydede den nye digitale 3D-teknologi retfærdighed og brugte det forkætrede legetøj til at fortælle en historie, hvor filmteknologien var en vigtig del af pointen.

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce