Annonce
Annonce
Fødselsdage For abonnenter

Den ærlige madmor fylder rundt

kok, kogebogsforfatter, foredragsholder og madskribent Katrine Klinken fylder 50 i dag.

Ingen bør være i tvivl om Katrine Klinkens gastronomiske spændvidde og popularitet.

Gennem sit mangeårige virke som kok, kogebogsforfatter, foredragsholder og madskribent på nogle af landets førende magasiner, aviser og ugeblade har hun opnået stor popularitet og berøring med danskernes foretrukne madvaner.

Hendes ugentlige bidrag i ugebladet Hjemmet hører til læsernes mest foretrukne sider, og den ligefremme no nonsens-stil har også godt tag i læserne på Dagbladet Information.

Formentlig fordi der bag det hele gemmer sig en ukrukket kærlighed til god mad. Man er kort sagt aldrig i tvivl om, at maden og ikke hun selv er i centrum i det, hun beskæftiger sig med.


Tid, grundighed og gode råvarer
Katrine Klinkenblev udlært som kok i 1988 efter at have stået i lære hos bl.a. Jan Hurtigkarl og Erwin Lauterbach.

I 1995 supplerede hun sin baggrund med en uddannelse som ernærings- og husholdningsøkonom fra Suhrs Seminarium, og det har sikret hende et solidt fundament som formidler af det enkle køkken, hun har været fortaler for i årevis.

Det handler om noget så simpelt som tid, grundighed og gode råvarer, og den overbevisning har bl.a. gjort hende til en aktiv figur i den internationale Slow Food-bevægelse.

Hun er formand for Convivum København-Nordsjælland, der er en lokalgruppe inden for bevægelsen, og hun repræsenterer Norden i Slow Foods Internationale Råd.

Men ikke mindst tror hun på, at vejen til en bedre madkultur går gennem at sikre børn en ordentlig forståelse for gode råvarer og et fælles måltid. Eller for at citere hende selv:

Abonnér og få fuld adgang til artiklen, samt alt på politiken.dk for 66 kr. per måned.

Allerede abonnent? Log ind

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce