Kogekunst. Tid, grundighed og gode råvarer er hemmeligheden ved god mad, siger Katrine Klinken.  Foto: Jeppe Carlsen

Kogekunst. Tid, grundighed og gode råvarer er hemmeligheden ved god mad, siger Katrine Klinken. Foto: Jeppe Carlsen

Fødselsdage

Den ærlige madmor fylder rundt

kok, kogebogsforfatter, foredragsholder og madskribent Katrine Klinken fylder 50 i dag.

Fødselsdage
FOR ABONNENTER

Ingen bør være i tvivl om Katrine Klinkens gastronomiske spændvidde og popularitet.

Gennem sit mangeårige virke som kok, kogebogsforfatter, foredragsholder og madskribent på nogle af landets førende magasiner, aviser og ugeblade har hun opnået stor popularitet og berøring med danskernes foretrukne madvaner.

Hendes ugentlige bidrag i ugebladet Hjemmet hører til læsernes mest foretrukne sider, og den ligefremme no nonsens-stil har også godt tag i læserne på Dagbladet Information.

Formentlig fordi der bag det hele gemmer sig en ukrukket kærlighed til god mad. Man er kort sagt aldrig i tvivl om, at maden og ikke hun selv er i centrum i det, hun beskæftiger sig med.


Tid, grundighed og gode råvarer
Katrine Klinkenblev udlært som kok i 1988 efter at have stået i lære hos bl.a. Jan Hurtigkarl og Erwin Lauterbach.

I 1995 supplerede hun sin baggrund med en uddannelse som ernærings- og husholdningsøkonom fra Suhrs Seminarium, og det har sikret hende et solidt fundament som formidler af det enkle køkken, hun har været fortaler for i årevis.

Det handler om noget så simpelt som tid, grundighed og gode råvarer, og den overbevisning har bl.a. gjort hende til en aktiv figur i den internationale Slow Food-bevægelse.

Hun er formand for Convivum København-Nordsjælland, der er en lokalgruppe inden for bevægelsen, og hun repræsenterer Norden i Slow Foods Internationale Råd.

Men ikke mindst tror hun på, at vejen til en bedre madkultur går gennem at sikre børn en ordentlig forståelse for gode råvarer og et fælles måltid. Eller for at citere hende selv:

»Det er vigtigt at lære om mad og måltider, fra man er barn, men man kan lære at lave mad hele livet. En stor del af vores madkultur kan betegnes som fast, cheap and easy, hvor mange går glip af meget, når mad og måltider ikke får mere opmærksomhed«.

Flittig underviser
Katrine Klinkener derfor en flittig underviser på kurser for børn og professionelle madhåndværkere i at tilberede velsmagende mad. Men hun er også en kosmopolitisk gastronaut, der suger til sig af indtryk fra fjerne himmelstrøg og kombinerer dem med danske køkkentraditioner.

Ifølge Birgitte Engen, der er fagredaktør på Hjemmet og har fulgt hende tæt, formår Katrine Klinken både at være berejst kosmopolit og at have fødderne solidt plantet i det danske.

»Hendes mad er ærlig, og hun favner det hele«, siger hun og fortæller, at det i øvrigt vakte stor undren, da Katrine Klinken for et par år siden fortalte redaktionen, at hun nu ville »gå til bi«.

Hov...

Vi har gjort det nemt for dig at blive abonnent. Få en måned med fuld adgang til Politiken for kun 1 kr.

PRØV NU

For abonnenter

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce