Annonce
Annonce
Økonomi

Dongs bestyrelsesformand trækker sig

Fritz Schur trækker sig efter ni år i spidsen for selskabet.

Gem til liste

Bestyrelsesformand for Dong Energy Fritz Schur trækker sig efter ni år i spidsen for selskabet, oplyser Dong Energy i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at Folketingets Finansudvalg i dag sagde god for en omfattende investeringsaftale mellem den danske stat, Dong Energy, ATP, PFA og den omstridte amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

»Jeg byder de nye investorer velkommen og glæder mig over, at selskabet får økonomi til at gennemføre sin ambitiøse strategi«, siger Fritz Schur i pressemeddelelsen.

Investeringsaftalen, som i dag blev godkendt i Folketingets Finansudvalg, har de seneste uger fået svær kritik, fordi 19 procent af Dong Energy bliver solgt til Goldman Sachs.

LÆS OGSÅFolketinget har vedtaget Dong-salg til Goldman Sachs

Goldman Sachs er blevet kritiseret for at have lavet en konstruktion i forbindelse med Dong-aftalen, som betyder, at investeringsbanken ikke kommer til at betale skat i Danmark.

Tidligere er investeringsbanken blevet kritiseret for at have været med til at forværre finanskrisen ved at bedrive omfattende spekulation mod sine egne kunder.

LÆS OGSÅ SF forlader regeringen, og Vilhelmsen går af

Aftalen om at sælge en del af Dong-aktierne til Goldman Sachs blev vedtaget af regeringen, Venstre, Konservative og Liberal Alliance. SF stemte også for aftalen, men den interne diskussion om sagen i partiet har ført til, at formand Annette Vilhelmsen er gået af, og at SF i samme ombæring har forladt regeringen.

Finansmanden Fritz Schur har stået i spidsen for energiselskabets bestyrelse siden 2005, og han trækker sig officielt fra sin post ved den ordinære generalforsamling 12. marts. Det fremgår ikke af Dong Energys pressemeddelelse, om investeringsaftalen har haft indflydelse på Fritz Schurs beslutning.

Tak fra ministeren
I det første år med Fritz Schur i formandsstolen fusionerede selskabet med seks mindre danske energivirksomheder og blev til Dong Energy, som i dag er en af Danmarks største virksomheder.

Finansminister Bjarne Corydon (S) takker Fritz Schur for hans »altid kompetente indsats« som bestyrelsesformand.

»Først med at sikre en succesfuld gennemførsel af en af de mest komplekse fusioner i dansk erhvervshistorie, dernæst arbejdet med at gøre Dong Energy børsklar og endelig arbejdet med at sikre Dong Energys kapitalgrundlag i det seneste års tid. Det har været meget krævende opgaver, som Fritz Schur har løst på en for staten absolut tilfredsstillende måde«, er Bjarne Corydon citeret for at sige i en pressemeddelelse fra Finansministeriet.

LÆS OGSÅDong-analytiker: »Det er bare en forsmag på, hvad der kan vente«

Dong Energy oplyser, at selskabet med Fritz Schur som bestyrelsesformand i alt har udbetalt 9,5 milliarder kroner i udbytte, og at egenkapitalen er vokset fra 18,1 milliarder kroner i 2005 til 33,4 milliarder kroner i 2012.

»Dong Energy er vokset betydeligt og har skabt værdier til ejerne og arbejdspladser både hos virksomheden og hos talrige underleverandører. Det er meget tilfredsstillende at have været med til«, er Fritz Schur citeret for at sige.

Held og lykke
Han fortæller videre, at han har tiltro til, at ledelsen med dagens kapitaludvidelse fortsat vil kunne drive selskabet fremad.

»Med kapitaltilførslen vil selskabet have alle forudsætninger for at realisere sin vækststrategi«, siger Fritz Schur i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅKortfattet svar fra Goldman Sachs: »Vi er tilfredse«

Han slutter af med at takke de skiftende finansministre, medarbejdere og kolleger i Dongs bestyrelse og direktion for godt samarbejde.

»Jeg ønsker alle – og især Dong Energy – held og lykke på den videre rejse«, skriver han.

Dong Energy oplyser, at bestyrelsesformandens afgang ikke ændrer på forventningerne til hverken regnskabet for 2013 eller det forventede investeringsniveau for i år og sidste år.

PolitikenPlus
 • Gyngehest Moover Toys Gyngehest kombinerer den klassiske gyngehest med moderne dansk design og giver på en sikker og sjov måde barnet sit første møde med den ældgamle gyngeleg.

  Pluspris 679 kr. Alm. pris 799 kr. Køb
 • Plakat inkl. indramning Kunstprint på akvarelpapir, signeret af Hanne Bartholin og indrammet og leveret direkte til døren.

  Pluspris 759 kr. Alm. pris 895 kr. Køb
 • Super Toscaner-kassen 6 fl. Luksus-smagekasse fra Toscana, 6 flasker. Chianti Classico, Super Toscaner og Bolgheri i top-klassen fra familien Landinis marker i Greve in Chianti og fra Bolgheri ved Toscanas Middelhavskyst.

  Pluspris 1.198 kr. Alm. pris 1.409 kr. Køb
 • Vinder af Guldbrikken 2014 Årets selskabsspil 2014 er et stærkt inkluderende, morsomt og kaotisk quizspil, der udforsker andre dele af vores paratviden, hvor selv de mest oplagte lette spørgsmål bliver store udfordringer.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • What?s Happening Introduktion til SMKs særudstilling What?s Happening ved museumsinspektør Birgitte Anderberg Særudstillingen er åben både før og efter foredraget ? entre er inkluderet i prisen.

  Pluspris 110 kr. Alm. pris 145 kr. Køb