Annonce
Annonce
Økonomi

1,7 millioner danskere har tjekket årsopgørelsen

Danskere har ventet i timelange digitale køer på at tjekke deres årsopgørelse, som der blev åbnet for fredag.

Årsopgørelsen

Skat åbnede fredag aften for årsopgørelsen 2015. Søndag morgen har over 1,7 millioner ud af 4,4 millioner skatteydere været på nettet og se, om de har betalt for lidt eller for meget i skat sidste år - eller om regnskabet gik op.

  • På årsopgørelsen kan du se, om du skal betale restskat eller få penge tilbage.
  • Har du ændringer eller nye tal, kan du oplyse det i årsopgørelsen inden 1. maj 2016. Så kan ændringerne nå at komme med på den første årsopgørelse.
  • Hvis du skal have penge tilbage, går de automatisk ind på din konto fra den 12. april. Hvis det er mere end 100.000 kroner, kan der dog godt gå lidt længere tid.
  • Typisk er der flere, der har betalt for meget i skat, end skatteydere der har betalt for lidt.
  • Sidste år fik således 3,4 millioner skatteydere i alt 17 milliarder kroner tilbage i skat, mens omkring en million skatteydere skyldte seks milliarder kroner i restskat, da regnskabet blev gjort op ultimo marts 2015.
  • Hvis man ikke er omfattet af digital post, må man vente lidt med at se årsopgørelsen. Den sendes ud på papir til disse borgere 16.-25. april.

Kilder: Skat

Over 1,7 millioner danskere har tjekket, om de skal betale eller have penge tilbage i skat. Det meddeler Skat søndag morgen på Twitter.

Skat åbnede for tjek fredag aften, og siden har der været pres på hjemmesiden med timelange køer for at komme til. Allerede lørdag aften havde over en million tjekket årsopgørelsen.

Det har været lettest at komme til i de tidlige morgentimer, mens ventetiden op ad dagen lørdag var helt oppe at ramme fire timer.

Spørgsmål på Facebook

Medarbejdere fra Skat har også haft travlt med at besvare henvendelser via Facebook og Twitter. Sidst på eftermiddagen lørdag var det kommet over 2.500 henvendelser alene via Facebook.

LÆS OGSÅBorgere bestormer Skats hjemmeside

Der er som regel flest, der har betalt for meget i skat, end skatteydere der har betalt for lidt.

I alt 4,4 millioner danskere kan tjekke deres årsopgørelser. Sidste år fik 3,4 millioner skatteydere i alt 17 milliarder kroner tilbage i skat, mens omkring en million skatteydere skyldte seks milliarder kroner i restskat, da regnskabet blev gjort op sidst i marts 2015.

Har man ændringer til sin årsopgørelse, skal det indberettes inden den 1. maj 2016 for at komme med på årsopgørelsen for i år.

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce