Annonce
Annonce
Økonomi

Direktørs fortid er et fatamorgana

Hemmelige regnskaber, fiktive uddannelsesbeviser og en manglende direktør. Sagen om IT Factory bliver mere og mere bizar.

Blå bog om Stein Bagger

 • Fra danmarksmester i vækst til fatal konkurs. IT Factorys administrerende direktør Stein Bagger forsvandt på en forretningsrejse til Dubai - og i kølvandet på hans forsvinden ligger formodet bedrageri på mindst en halv milliard kroner.
 • Stein Bagger er 41 år
 • Han er gift med ejendomsmægler Anette Uttenthal, og har datteren Olivia på otte år fra et andet ægteskab. Hun bor sammen med sin mor og denne nye mand.
 • Stein Bagger har norske forældre - men er opvokset i Frederiksværk
 • Den nu eftersøgte direktør har en bachelorgrad i både regnskab og økonomi samt en MBA (Master of Business Administration). Dertil kommer angiveligt en ph.d. i international business.
 • I 1991 er Bagger med til at stifte selskabet ARC og arbejdede, indtil det blev solgt, som administrerende direktør for selskabet
 • 1993 var Stein Bagger administrerende direktør i Future Quality Systems, som han også var medstifter af i 1993.
 • 1997 afvikles Future Quality og Stein Bagger er med til at stifte softwarefirmaet MasterFrame. Her var han administrerende direktør i MasterFrame frem til 2001
 • 2001 bliver Stein Bagger administrerende direktør i IT Factory
 • November 2008 modtager IT Factory prisen som Danmarks bedste vækstvirksomhed. Den trækkes tilbage 1. december.
 • 1. December 2008 krakker IT Factory, Stein Bagger forsvinder ugen før under en ferie i Dubai. I den forbindelse efterlyses han af Interpol for økonomisk kriminalitet.

Kilde: Computerworld

På papiret gik det meget godt. IT Factory buldrede derudaf.

Men de reelle regnskabstal lå tilsyneladende ikke i den højtprofilerede it-virksomhed. Dem havde direktøren gemt af vejen i et hemmeligt kontor i nærheden af sin arbejdsplads.

Og de tyder på, at der er en manko i regnskaberne på op mod 500 millioner kroner.

Nu er direktøren forsvundet, og IT Factory har vendt bugen i vejret.

Besnakkede og betog tilhørere
Det mere end ligner skandalen i Nordisk Fjer, der i 1991 gik konkurs med et tab på tre milliarder kroner.

NF's bestyrelsesformand var en bestemt herre, der ikke tolererede flabetheder - såsom at bede om nærmere dokumentation for regnskaber og omsætning.

I IT Factory var den nu forsvundne direktør, Stein Bagger, en overbevisende og tilsyneladende visionær erhvervsleder, der fik drevet firmaet fra en ulmende, finansiel ruin til en fremadstormende og nærmest uovervindelig gigant inden for it-løsninger.

Uddannelsesbeviser fra udlandet
Han har ikke lagt skjul på sine egne talenter. Over for epn.dk har han beskrevet sig selv som en arbejdsbi, der brugte omkring 80 timer om ugen på arbejdet som administrerende direktør.

Han slugte ifølge erhvervssitet bogen 'The Art of War' og lod sig inspirere til den kolde krig på erhvervstoppen.

Men virkeligheden fortaber sig i Baggers spejlgalleri af fortielser og tilsyneladende fejlagtige oplysninger. For eksempel har han over for flere medier, blandt andet Børsen, beskrevet sin uddannelse som Master of Business Administration og en ph.d. i erhvervskonkurrence.

Ikke-eksisterende universitet
Det har imidlertid været vanskeligt at få verificeret oplysningerne. Tidsskriftet Computerworld har gjort forsøget - uden held. Bagger har for eksempel henvist til San Francisco Technical University, men bladet har ikke kunnet lokalisere den uddannelsesinstitution.

Derudover er der ikke mange tilgængelige oplysninger om den nu forsvundne forretningsmand. Han er ifølge Computerworld 41 år gammel, norsk født, men opvokset i Danmark.

Han fik slået IT Factorys navn fast som en gigantsucces i en grad, så det i den forløbne uge blev kåret som Danmarks dygtigste it-selskab.

Et par dage senere sprak ballonen af varm luft og storladne armbevægelser.

Del link
Relaterede artikler
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce