Endnu et firma udvider barns første sygedag

I hælene på TDC erstatter it-firmaet ADP i Vejle reglen om barns første sygedag med ubegrænset frihed. Ordningen vil brede sig, spår arbejdsmarkedsforsker.

Økonomi

I it-firmaet ADP i Vejle behøver de ansatte ikke længere at plages af dårlig samvittighed over for arbejdspladsen, når deres børn bliver syge. Her afskaffer man nemlig begrebet barns første sygedag og erstatter med en aftale om ubegrænset frihed.

Medarbejderen, som er forælder til det syge barn, har ret til at blive hjemme, indtil barnet atter er rask.

Med aftalen følger ADP efter TDC, som i foråret var landets første virksomhed til at give forældrene fri med løn i 'rimeligt omfang' ved barns sygdom. Mens det kun gælder akademikere og ingeniører i TDC, breder ADP-aftalen sig til alle 120 medarbejdere.

/ritzau/

For abonnenter

Annonce

Mest læste

 • Annonce

Annonce

Forsiden

  Smil for helvede ...

  Engang grinede man af aarhushistorier - som den om, at der ligger p-piller i gaderne, fordi aarhusianerne ikke vil have børn i trafikken.

  Men i dag er det Smilets By, der har grund til at grine. Aarhus har byggeri på vej for 50 milliarder kroner, i international presse fremstår byen som mere trendy end København, og i dag åbner Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

  Verdens mindste storby er blevet en vinder.

  Kongressen i Washington dagen før Donald Trumps indsættelse som præsident
  Jakob Nielsen og­ Kristian Madsen­ skriver fra Washington, D.C.­


  Der er en anspændt stemning i Washington mindre end et døgn før indsættelsen.

  Trumps tilhængere indtog torsdag byen og flokkedes om Kongressen, hvor de fleste skulle hente deres billetter til indsættelsen. Flere købte merchandise og tog selfies foran den bygning, hvor den næste præsident sættes ind.

  Om aftenen deltog mange tusinde i den traditionelle koncert ved Lincoln Memorial efterfulgt af fyrværkeri. Imens brændte Trump-modstandere et andet sted en Make America Great Again-kasket af.

  USA er dybt splittet over landets nye præsident.

  Der ventes demonstrationer under fredagens indsættelse, som også ser ud til at blive ramt af regn. Ceremonien begynder klokken 17.30 dansk tid og bliver streamet live her på Politiken.dk

Annonce