Endnu et firma udvider barns første sygedag

I hælene på TDC erstatter it-firmaet ADP i Vejle reglen om barns første sygedag med ubegrænset frihed. Ordningen vil brede sig, spår arbejdsmarkedsforsker.

Økonomi

I it-firmaet ADP i Vejle behøver de ansatte ikke længere at plages af dårlig samvittighed over for arbejdspladsen, når deres børn bliver syge. Her afskaffer man nemlig begrebet barns første sygedag og erstatter med en aftale om ubegrænset frihed.

Medarbejderen, som er forælder til det syge barn, har ret til at blive hjemme, indtil barnet atter er rask.

Med aftalen følger ADP efter TDC, som i foråret var landets første virksomhed til at give forældrene fri med løn i 'rimeligt omfang' ved barns sygdom. Mens det kun gælder akademikere og ingeniører i TDC, breder ADP-aftalen sig til alle 120 medarbejdere.

/ritzau/

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

    Rettelse

    En artikel på politiken.dk, der fastslår, at et flertal mener, at medierne har for meget magt i Danmark, bygger desværre på et mangelfuldt grundlag. Konklusioner og procentandele i artiklen, som blev publiceret 22. juli kl. 22.15 samt i den trykte avis 23. juli,  er dermed forkerte.

    Ved en fejl var to kategorier gledet ud, da Megafon stillede spørgsmålet: Hvilke(n) gruppe(r) synes du har for meget magt i det danske samfund. De manglende kategorier er ’Erhvervslivets top’ og ’Embedsværket’.

    Politiken beklager fejlen og har bestilt en ny meningsmåling med det oprindelige, komplette sæt spørgsmål.

Annonce