ARKIVFOTO
Foto: JOACHIM ADRIAN

ARKIVFOTO

Økonomi

Siemens lukker jysk fabrik: 430 mister jobbet

Siemens har besluttet at lukke sin vingefabrik i Engesvang ved Silkeborg.

Økonomi

Siemens Wind Power har afleveret en tung besked til de 430 ansatte på vindmølleproducentens fabrik i Engesvang ved Silkeborg.

Den tyske koncern har besluttet sig for at lukke fabrikken, og derfor er alle ansatte blevet afskediget.

»Der er sket det, at vingerne på markedet er vokset hurtigere, end vi forudså, så der er ikke nok efterspørgsel på de vinger, som vi laver i Engesvang«.

»Og vi kan ikke lave større vinger der, fordi fabrikken er presset inde og ikke kan udvides«, siger Michael Hannibal til Ritzau Finans.

Satser på Brande og Aalborg

Dermed stopper mere end ti års produktionen af vinger i Engesvang, og i stedet satser Siemens på sine andre produktionsfaciliteter i Brande og Aalborg.

Og selv om man for nylig også har været igennem en fyringsrunde i Aalborg, så er vindmøllevirksomheden fortsat arbejdsgiver for tusinder af danskere.

Selv efter lukningen af fabrikken i Engesvang vil Siemens beskæftige 8.000 mennesker i Danmark, herunder 6.500 i vindmølleforretningen.

Vækst ude i verden smitter på produktionen hjemme

»Vi forventer at kunne fastholde vores medarbejdere i Danmark, selv om væksten sker ude i verden«.

»Selv når vi åbner en vingefabrik i Egypten eller Marokko, så giver det eksempelvis arbejde til vores danske fabrik, hvor vi laver møllehuse«, siger Michael Hannibal til Ritzau Finans.

Siemens indtog Danmark, da man i 2004 købte det daværende Bonus Energy. Dengang havde man 650 ansatte.

På fabrikken i Engesvang kunne man producere vinger med en længde på 49 eller 53 meter, mens man i Aalborg kan klare vinger på 75 meter.

Samtidig er der ingen malehal i Engesvang. Det er der i Aalborg, hvor der også er plads til at udvide med nye produktionshaller.

Efter at varslingen af fyringerne er foretaget onsdag følger 21 dages forhandlinger med fagforeninger og tillidsrepræsentanter.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce