Fotomontage: Rasmus Vendrup, Lise Mogensen. Originalfotos: Rune Pedersen, Jacob Ehrbahn, Lars Poulsen

Giv mig noget at rive i: Mød generationen af europæere, der aldrig får fast arbejde

Unge velkvalificerede læger, socialforskere, økonomer, fysikere og hoteluddannede må nøjes med korte ansættelser og er ved at opgive håbet om et fast job.

FOR ABONNENTER

Da Ville Markus Kieloniemi havde taget afgangseksamen i regnskab og økonomi fra et universitet i Finland, regnede han med, at han i det mindste kunne få et eller andet job inden for sit fag for at få gang i karrieren. Han læste op på mulige arbejdsgivere og sendte skræddersyede ansøgninger af sted.

De følgende tre år havde han otte midlertidige ansættelser. Han arbejdede blandt andet som receptionist på et hotel og som ekspedient i en herretøjsforretning.

»Det er svært at få en stabil økonomi eller bare et sted at bo, for slet ikke at tale om at få hul på en karriere«, siger 23-årige Ville Markus Kieloniemi, der har forsøgt at gøre sit cv stærkere ved at tage ulønnede kontorjobs og praktikophold i New York og Spanien, stort set udelukkende for egen regning. »Man mærker presset hele tiden«.

Mød den nye generation af veluddannede europæere, der tilsyneladende aldrig får et fast job, men må nøjes med midlertidige ansættelser.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce