Karsten Høgh har haft sit sommerhus siden 1998 og selv været med til at forme området ved blandt andet at gøre søen ved hans hus tilgængelig.
Foto: Mads Nissen

Karsten Høgh har haft sit sommerhus siden 1998 og selv været med til at forme området ved blandt andet at gøre søen ved hans hus tilgængelig.

Privatøkonomi

Guide: 4 ting du skal tænke på inden, du køber sommerhus

Er du overhovedet sommerhustypen? Her er det, en boligadvokat anbefaler, inden huset købes.

Privatøkonomi
FOR ABONNENTER

Påsken er højsæson for at købe sommerhus, og i år er det blevet endnu mere tillokkende, fordi et flertal i Folketinget lægger op til at lempe lånemulighederne for sommerhuskøbere.

Men inden man overhovedet begynder at ose i sommerlandet, så er der nogle overvejelser at gøre. Boligadvokat Jan Schøtt-Petersen fra Allianceadvokaterne i Helsingør kalder det første punkt for helt grundlæggende.

Det kræver tid og kræfter at have et sommerhus, så man skal gøre op med sig selv, om man vil bruge tiden på . Købet af sommerhus skal ikke være styret af sommerminderne fra vennernes sommerhusterrasse, hvor solen gik ned over havet, mens glasset var fyldt med rosé.

Det er vigtigt at overveje, hvad pengene ellers kunne være gået til. Man kan leje mange sommerhuse og tage på mange ferierejser for de penge, som det koster at købe og vedligeholde et sommerhus, påpeger advokaten. Sommerhuset kan blive en belastning; Det skal bruges , når vi nu har det. Der er græs, som skal slås, og træer fældes. Mange sommerhuse er bygget af træ, som måske kræver maling hvert andet år. Der kan gå en masse fritid med at svinge penslen, mens et hus af mursten eller gasbeton kræver en mindre indsats.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce