Annonce
Annonce
Om Politiken

Politiken og personoplysninger (privatlivspolitik)

Gem til liste

Hvilke oplysninger indsamler vi?

Politiken indsamler oplysninger om brugerne og deres besøg på flere måder:

- Ved brug af cookies;

- Ved at brugeren selv afgiver oplysninger, f.eks. ved køb af produkter eller svar på spørgeskemaer;

- Ved at brugeren opretter og benytter sig af et medielogin i forbindelse med benyttelse af Politiken;

- Ved at brugeren afgiver oplysninger ved at kontakte Politiken telefonisk;

- Ved at brugeren benytter sig af sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter, hvor brugeren aktivt henviser til Politiken, f.eks. ved brug af funktioner som Like, Share, Tag mv. eller brug af hashtags efter opfordring fra Politiken, skriver kommentarer til vores artikler, følger vores Instagram profil eller på anden måde kommunikerer med os via de sociale medier.

Hvad er en cookie og hvorfor bruger vi cookies?

Hos Politiken registrerer vi dine besøg på Politiken.dk ved hjælp af cookies. Når du besøger Politiken.dk, lagres der en cookie på din computer, og Politiken kan derigennem følge dit besøg og din anvendelse af vores hjemmeside.

En cookie er en tekstfil, som fortæller os blandt andet, hvor lang tid du besøger hjemmesiden, hvilke sektioner og hvor mange artikler der bliver læst, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger osv.

Politiken samarbejder pt. med følgende tredjeparter:

- Adtech AG (www.adtech.de) til brug for styring af internetannoncer på Politiken.dk;

- DoubleClick DART til brug for at styre annoncevisningen;

- Danske Medier Research (http://danskemedier.dk/) vedr. brug af systemet Gemius til at måle trafikken;

- SiteCatalyst til måling af trafikken på Politiken.dk;

- ComScore til statistiske formål.

Når du besøger Politiken.dk, er det cookies fra disse systemer og vores egne cookies, som din computer modtager.

Informationen bruges først og fremmest som dokumentation over for vores annoncører til at klarlægge værdien af deres annonceindrykninger. Samtidig sikrer cookies, at du ikke ser de samme annoncer igen og igen, ligesom at alle klik på annoncer registreres.

Derudover bruger vi statistikken i det redaktionelle arbejde med at videreudvikle Politiken.dk.

Cookieinformationerne, som bruges til statistiske formål, er anonyme. Cookies kan dog også indsamle personoplysninger om dig, f.eks. din IP adresse, dine præferencer eller din anvendelse af digitale tjenester. Disse oplysninger kan bruges til adfærdsbaseret individuelt målrettet af annoncering og profilering af brugerne.

De fleste internetbrowsere giver dig mulighed for at slette cookies, blokere for dem eller advare dig og bede om din accept, før der gemmes en cookie. Alt efter hvilken browser du anvender, kan du i dens indstillinger og hjælpefunktioner få information om, hvordan du sætter din browser op til at behandle cookies. Vejledninger til sletning af cookies til de mest brugte browsere findes her:

Internet Explorer (forskellige versioner): http://support.microsoft.com/kb/278835#howtoie8

Lion (MAC OS): http://support.apple.com/kb/PH5049

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=da

Personoplysninger

Brug af flere af Politikens tjenester kræver, at du giver os personoplysninger, f.eks. når du tilmelder dig vores nyhedsbreve eller køber en vare på Politiken.dk. Vi indsamler oplysninger om dig, såsom dit navn, adresse, by, e-mail adresse, telefonnummer, oplysninger om køn, alder, uddannelse, om du abonnerer på Politiken mv. I forbindelse med online køb med kreditkort indsamler vi også dine betalingsoplysninger.

Oplysninger afgivet ved bestilling af nyhedsbreve bruges til at målrette annoncer i nyhedsbrevet. Vi udleverer ikke den enkelte brugers oplysninger til annoncører, men bruger oplysningerne til at tegne en profil af nyhedsbrevslæserne over for annoncørerne.

Oplysninger indsamlet ved e-mail bestillinger bruges til gennemførelsen af din bestilling og kan anvendes, hvis du f.eks. henvender dig med spørgsmål eller reklamation i forbindelse med din bestilling.

Oplysninger indsamlet ved telefonisk henvendelse bruges i forbindelse med håndtering og besvarelse af din henvendelse.

De indsamlede oplysninger kan endvidere bruges til at målrette indhold, kommunikation og markedsføring til brugerne samt profilering af brugerne i det omfang persondataloven og øvrig lovgivning tillader det.

Når du bruger sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter i din kommunikation med os eller aktivt henviser til Politiken via de sociale medier (funktioner som Like, Share, Tag mv., brug af hashtags efter opfordring fra Politiken osv.), kan vi vælge at anvende oplysningerne til redaktionelle formål. Vi vil kun anvende dine oplysninger til disse formål i overensstemmelse med persondataloven.

Hvordan beskytter vi dine personoplysninger?

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Derfor har kun udvalgte medarbejdere adgang til vores registrerede brugerdata.

Politiken videregiver eller sælger ikke dine personoplysninger til tredjepart, medmindre videregivelsen følger af lovgivningen. Videregivelse til tredjeparter til brug for markedsføring vil derfor ikke ske uden dit samtykke.

Vi opbevarer ikke dine oplysninger længere end nødvendigt, og oplysningerne vil herefter altid blive slettet.

Betalingssikkerhed ved online køb

I Politikens internetbutikker anvendes enten PayEx eller Dansk Internet Betalings System (DIBS www.dibs.dk), som betalingsudbyder i forbindelse med brugernes køb af varer og betaling med kreditkort. Såvel PayEx / DIBS som Politikens internetbutikker er godkendt og certificeret af Pengeinstitutternes Betalings System (www.pbs.dk).

Utilsigtede annoncer (spyware-annoncer)

Et antal brugere på Politiken.dk oplever desværre at få præsenteret annoncer, såkaldte ’spyware-annoncer’, der sendes til den enkelte computerbruger, uden at den webside de optræder på, f.eks. Politiken.dk, har indflydelse på det.

Spyware-annoncer vises uden Politikens accept og er uden for vores kontrol og er et generelt problem for mange websider. Annoncerne vises typisk som pop-up annoncer, der indeholder reklamer for bl.a. kendte mærker og diverse produkter af enhver art. Annoncerne skyldes som regel, at din computer har fået installeret et af de spywareprogrammer, som fortæller programmets bagmænd om en computerbrugers adfærd på nettet, sender reklamer ud herefter samt sinker computernes drift. Man kan ikke umiddelbart se, om man har fået et spywareprogram installeret på sin computer.

Hvis man vil beskytte sig mod spyware, kan man selv hente et anti-spyware-program, der fjerner dem. Programmet forhindrer dog ikke nye spywareprogrammer i at trænge ind på computeren, hvorfor man skal lade programmet rydde op med jævne mellemrum.

Politiken anbefaler det gratis anti-spyware-program Spybot, der udelukkende virker mod spyware.

Hent Spybot på http://www.safer-networking.org/

Kontakt Politiken

Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med vores behandling af personlige oplysninger, er du velkommen til at kontakte Politikens webredaktion på tlf. 33 11 85 11 eller e-mail politiken.dk@pol.dk

PolitikenPlus
  • Gyngehest Moover Toys Gyngehest kombinerer den klassiske gyngehest med moderne dansk design og giver på en sikker og sjov måde barnet sit første møde med den ældgamle gyngeleg.

    Pluspris 679 kr. Alm. pris 799 kr. Køb
  • Plakat inkl. indramning Kunstprint på akvarelpapir, signeret af Hanne Bartholin og indrammet og leveret direkte til døren.

    Pluspris 759 kr. Alm. pris 895 kr. Køb
  • Super Toscaner-kassen 6 fl. Luksus-smagekasse fra Toscana, 6 flasker. Chianti Classico, Super Toscaner og Bolgheri i top-klassen fra familien Landinis marker i Greve in Chianti og fra Bolgheri ved Toscanas Middelhavskyst.

    Pluspris 1.198 kr. Alm. pris 1.409 kr. Køb
  • Vinder af Guldbrikken 2014 Årets selskabsspil 2014 er et stærkt inkluderende, morsomt og kaotisk quizspil, der udforsker andre dele af vores paratviden, hvor selv de mest oplagte lette spørgsmål bliver store udfordringer.

    Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
  • What?s Happening Introduktion til SMKs særudstilling What?s Happening ved museumsinspektør Birgitte Anderberg Særudstillingen er åben både før og efter foredraget ? entre er inkluderet i prisen.

    Pluspris 110 kr. Alm. pris 145 kr. Køb