Juletræstog til Rosendal

Traditionen tro slutter Nordsjællands Veterantog årets sæson af med det traditionsrige heldags-julearrangement.

Igen i år er der mulighed for at komme hjem med årets juletræ.

Pluspris fra 179 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

fra 179 kr.
  • Lørdag 17. december kl. 10.30 til ca. 17
  • Søndag 18. december kl. 10.30 til ca. 17
  • Fra Hellerup til Rosendal
  • Billetter kan KUN bestilles på www.veterantoget.dk

Beskrivelse

Turen går til Rosendal, en hyggelig gammel gård fra 1826. Fra Hellerup Station afgår toget fra 'læssepladsen'. Er man i tvivl om, hvor læssepladsen er, så anbefales det at kigge på et kort.

Læssepladsen er beliggende nord for Hellerupvej, mellem Kystbanen til Helsingør og Nordbanen mod Hillerød. Inde under den brede jernbanebro der går over Hellerupvej, går der en lille vej, Troljevej, fra mod nord. Vejen er brostensbelagt og skråner stejlt opad. Kommer man i bil, er der gode parkeringsmuligheder oppe på læssevejen. Kommer man med tog til Hellerup Station, går man ud til busterminalen på vandsiden, følger fortovet mod nord til lyskrydset, krydser over Hellerupvej og går ind under jernbanebroen. Beregn ca. 10 minutter.

Gangbesværede som kommer med tog til Hellerup Station kan ringe på 2264 1713 og høre, hvad der tilbydes.

Det er vigtigt, at være ved toget i god tid. Normalt anbefaler vi at komme ca. 15 minutter før toget skal afgå. Toget vil være åbent ca. 45 minutter før afgang. Barnevogne afleveres til pakmesteren i pakvognen, bagerst i toget.

I Helsingør ankommer toget i spor 4. Her holder toget i ca. 3 minutter, inden det fortsætter mod Rosendal mellem Ålsgårde og Hornbæk. På toget udleveres en gammeldags papbillet som souvenir.

Ved Rosendal, mellem Skibstrup Trinbræt og Saunte Station, har Nordsjællands Veterantog anlagt et gammeldags trinbræt kun 300 meter fra gården. Når toget ankommer til Rosendal Trinbræt holder man øje med, fra hvilke udgange der er etableret 'færge-trin-kasser' nede på perronen. Personalet vil være behjælpeligt med at få alle ned fra toget. Vi anvender i øvrigt de samme trin-kasser, som på Hellerup Station.

Årets juletræ, som kan købes på Rosendal (nordmannsgran 180 kr. pr. meter, rødgran 225 kr. uanset højde), bliver pakket i net, så det er nemt at håndtere. Man kan vælge rødgran eller normannsgran på pladsen foran laden, eller man kan finde sit træ en gåtur ude i terrænet. Man kan tage sav med selv, men skulle man glemme den, er det muligt at låne en sav hos Rosendal. I toppen af træet binder man et manilamærke, som udleveres af togpersonalet hos Rosendal. Husk at skrive navn og 'Helsingør' eller 'Hellerup' på mærker. Rosendal kører træerne ned til toget, så det skal oplyses til juletræssælgerne, at man er passager på veterantoget.

I den stemningsfulde julestue på Rosendal vil det blandt andet være muligt at købe sig til varmen i gløgg eller varm chokolade og æbleskiver, sandwich m.m. og på Rosendals julemarked findes alt fra pyntegran og dekorationer bearbejdet af Tina Lindblad til egnens lammepølse og røget dyrekølle. Desuden sælges der portvin, Summerbird chokolade samt julepynt fra Aspergren, Blomingville, Brink Nordic, Maileg m.m.. Og igen i år er der alle gårdens dyr, som man kan hilse på: Grisene, frk. Jensen og frk. Pedersen samt deres kusiner, gæs, høns, kaniner, hest og ænder. Alle dyrene kan klappes og er vant til kærlige hænder.

Vi gør venligst opmærksom på, at medbragt mad og drikke ikke må nydes i julestuen. Barnevogne bedes stillet på gårdspladsen, da der ikke er plads inde i julestuen. Læs merewww.rosendal-gaard.dk.

Bemærk, at toget ikke kan blive holdende ved Rosendal, da det så vil spærre for alle de andre tog. Straks efter at alle passagererne er steget ud af toget, fortsætter toget. Man er velkommen til at efterlade ting i toget, som man ikke skal bruge på Rosendal. Det er dog på eget ansvar at efterlade ting i toget.

Personalet beder om at alle er tilbage på perronen senest 10 minutter før toget kører. Når toget ankommer til Hellerup Station er det ikke tilladt at stige ud på perronen, da toget omgående rangerer ud til læssevejen. Der er altså først udstigning, når vi er tilbage hvor vi stod på.

Påklædning, det anbefales at iklæde sig almindeligt praktisk og varmt tøj og fodtøj.

Se hele beskrivelsen

Fakta

Billetbestilling
Billetter kan KUN bestilles på www.veterantoget.dk - billetsalget forventes at åbne lørdag 22. oktober på hjemmesiden.

*BEMÆRK
Arrangementet er kun for kunder med et Politiken Pluskort. Vis Pluskortet ved forespørgsel (findes også på mobiltelefonen). 

Dato
Lørdag 17. december kl. 10.30 til ca. 17
Søndag 18. december kl. 10.30 til ca. 17
Mødetid kl. 10

Mødested
Fra Hellerup Station afgår toget fra 'læssepladsen'. Er man i tvivl om, hvor læssepladsen er, så anbefales det at kigge på et kort. Læssepladsen er beliggende nord for Hellerupvej, mellem Kystbanen til Helsingør og Nordbanen mod Hillerød. Inde under den brede jernbanebro der går over Hellerupvej, går der en lille vej, Troljevej, fra mod nord. Vejen er brostensbelagt og skråner stejlt opad. Kommer man i bil, er der gode parkeringsmuligheder oppe på læssevejen. Kommer man med tog til Hellerup Station, går man ud til busterminalen på vandsiden, følger fortovet mod nord til lyskrydset, krydser over Hellerupvej og går ind under jernbanebroen. Beregn ca. 10 minutter. 

Billetpriser fra Hellerup G eller Helsingør
Pluspriser*
1. klasse 339 kr. - Udsolgt
2. klasse 239 kr. - Udsolgt
3. klasse 179 kr.

Børn 3-12 år
1. klasse 339 kr. - Udsolgt
2. klasse 119 kr. - Udsolgt
3. klasse 89 kr.


Bemærk venligst
, at vi er nødt til at dele toget i Helsingør, hvorfor der bliver lidt rangering.
1.del af toget består af vognene: KSB A6 + KSB B6 + KSB C40 + KSB C51 + KHB M4 + SB C32.
2.del af toget består af vognene: DSB Cf10135 + FFJ Cb1 + OKMJ C9 + OHJ C216 + Za 99521 + DSB Hj.
Barnevogne indskrives kun i 2.del af toget, hvorfor rejsende med barnevogne fortrinsvis anvender 2.del.

Køreplan for udrejsen
Mødetid ved toget senest 10.30
Hellerup læsseplads afg: 10.40
Helsingør spor 4    ank: 11.48

1.del
Helsingør (4) afg: 12.05
Rosendal      ank: 12.35

2. del.
Helsingør (4) afg: 12.10
Rosendal      ank: 12.52

Køreplan for hjemrejsen
1.del
Rosendal      afg: 14.42
Helsingør     ank: 15.11

2. del.
Rosendal      afg: 15.00
Helsingør     ank: 15.30

Helsingør           afg: 15.48
Hellerup Læsseplads ank: 17.00

Har du også set disse?

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Politiken Plus.
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76