Bente Scavenius og Bo Tao Michaëlis om byens billeder

Forfatterne bag den kommende bog ’Bybilleder – kunstnernes og forfatternes København’ vil i et intenst samspil skabe en dialog omkring billedkunst og litteratur.

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

175 kr.
  • Onsdag 2. november kl. 19.30
  • Pressen Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Med eksempler lige fra 1700-tallets slutning og frem til i dag kædes litteratur og billedkunst sammen, så nye perspektiver opstår samtidigt med, at historien om værkerne sættes ind i sin rette sammenhæng.

Med udgangspunkt i Jens Juel og Johannes Ewald og med eksempler fra ikke blot guldalderen og det moderne gennembrud, men også fra det 20. århundreds modernisme og det 21. århundredes helt aktuelle kunstnere, spændes en bue på underholdende vis hen over flere generationer af malere og forfattere i Danmark.

Kom og vær med til denne fine hyldest til København og byens mange billeder.

København har gennem århundreder inspireret både kunstmalere og forfattere. Nu har kunsthistorikeren Bente Scavenius og litteraturkritikeren Bo Tao Michaëlis udvalgt 75 af de bedste billeder og 75 af de bedste tekster med København som fælles tema – og sat dem sammen. Bogen præsenterer ikke blot kunstnernes og forfatternes skildringer af byen – Scavenius og Michaëlis supplerer desuden med korte perspektiverende tekster, der sætter værkerne ind i en større sammenhæng. På den måde fortæller de en ny historie om København – en bevidsthedshistorie, der viser forskellige tiders syn på byen og menneskene i den.  

København har altid været til inspiration for malere og forfattere. Byen, med dens puls og særlige rolle som samfundets smeltedigel og dens mange forskellige sociale sammenhænge, har optaget forfattere fra Adam Oehlenschläger, H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og Johannes V. Jensen over Tove Ditlevsen, Poul Henningsen, Michael Strunge, Klaus Rifbjerg og Søren Ulrik Thomsen til yngre forfattere som Naja Marie Aidt, Mette Moestrup, Amalie Smith og Olga Ravn.  

På samme måde har malerne fundet det ene motiv efter det andet såvel indenfor som uden for Københavns bykerne. I bogen møder vi bl.a. C.W. Eckersberg, Christen Købke, Vilhelm Hammershøi og Edvard Weie samt nulevende kunstnere som Michael Kvium, Erik A. Frandsen, Jesper Christiansen, John Kørner, Julie Nord, HuskMitNavn og Tal R.  

Bybilleder er en bog, man svømmer hen i, og som inspirerer til at genopleve klassikere, gå om bord i nye forfatterskaber, opsøge både klassisk kunst og samtidskunst – og ikke mindst at bevæge sig ud i vores skønne hovedstad.

Se hele beskrivelsen

Fakta

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Politiken Plus.
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76