Dansk design nu: Lars Dybdahl

Interessen for nutidigt dansk design er større end nogensinde. Indtil nu har en samlet beskrivelse af dansk design efter år 2000 ikke været tilgængelig, men det retter forfatter og forskningschef ved Designmuseum Danmark, Lars Dybdahl, nu op på. Sammen med et hold af designeksperter har han skabt en ny designbibel om det nye årtusindes design.

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

175 kr.
  • Tirsdag 1. november kl. 19.30
  • Salen Politikens Hus, Vestergade 28, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Med udgangspunkt i den kommende bog ’Dansk design nu’, introducerer Lars Dybdahl med dette billedforedrag til et rigt udvalg af signifikant, nyt dansk design skabt inden for de seneste 15 år. Og masser af viden om det, ikke mindst. Det gælder hele designspektret: produktdesign til kroppen, boligen, arbejdet og fritiden, møbler, grafisk kommunikation, mode og design til det offentlige rum.

Dansk design er et kvalitetsmættet stærkt brand, og netop nu er der atter international opmærksomhed omkring danske kulturprodukter, på dansk design og danske indretningsidealer.

Interessen for nutidigt dansk design er større end nogensinde! Indtil nu har en samlet beskrivelse af dansk design efter år 2000 ikke været tilgængelig, men det retter forfatter og forskningschef ved Designmuseum Danmark, Lars Dybdahl, nu op på. Sammen med et hold af designeksperter har han skabt en ny designbibel om det nye årtusindes design.  

Om bogen Dansk Design Nu

I bogen Dansk Design nu præsenteres læseren for hele designspektret: industrielt design til kroppen, boligen, arbejdet og fritiden – møbeldesign, grafisk kommunikation og mode – design og arkitektur i det offentlige rum – keramik, glas, smykker og tekstil samt vitale emner som brugerinddragende co-design, servicedesign, bæredygtighed, innovation og designpolitik.  

Dansk design nu belyser udviklingen inden for de seneste 15 år i sammenhæng med det vide spektrum af nye designere og arkitekter og den voksende globalisering. Bogen er illustreret med mere end 400 fotos og beskæftiger sig med designere, hvis objekter vi kender fra vores hverdag – som Louise Campbell, Ole Jensen, Cecilie Manz, Henrik Vibskov og Kasper Salto. 

Dansk design nu rummer over 30 temaartikler skrevet af eksperter inden for hver deres felt. Mellem artiklerne fortæller 20 forskellige designere om tilblivelsen af et bestemt produkt: Fx Karen Kjældgaard-Larsen om arbejdet med Mussel Mega og Ole Jensens ikoniske opvaskebalje for Normann Copenhagen og Cecilie Manz om Caravaggio-lampen.  

Se hele beskrivelsen

Fakta

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Politiken Plus.
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76