Politiken Live Det bedste for barnet

Overlæge Jens-Christian Holm og sundhedsredaktør Lars Igum diskuterer 'Det bedste for barnet'.

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

175 kr.
  • Torsdag 25. januar kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet
  • Tilkøb af bog Pluspris 190 kr. Pris uden abonnement 250 kr.

Beskrivelse

Hvert femte barn i Danmark er overvægtig og har dermed en tilbøjelighed til ensomhed, skamfølelse og depression, men på Holbæk Sygehus har overlæge Jens-Christian Holm udviklet en revolutionerende og effektiv metode til behandling af børn med overvægt. 70-80 % af de børn, der kommer i behandling, taber sig, deres høje blodtryk, kolesterol og fedtlever reduceres, og børnenes livskvalitet og kropsopfattelse forbedres.

Børn med overvægt har også stor risiko for forhøjet blodtryk og kolesterol, fedtlever og søvnapnø. Og svær overvægt er i sig selv er en kronisk sygdom, hvor hormonsystemet med næb og kløer forsvarer fedtet i kroppen. Derfor skal der en omsorgsfuld behandling og permanent livsstilsændring til for at opnå resultater, som varer resten af livet. Holbækmodellen har potentiale til at hjælpe alle familier med udfordringer omkring overvægt til netop den livsstilsændring.

”Det er nemt nok at få børnene til at tabe sig. Det svære er at få dem til at opretholde vægttabet. Men det kan vi for langt de fleste børn, for vi anerkender, undersøger og behandler svær overvægt som en kronisk sygdom,” forklarer Jens-Christian Holm.

Holm tilbyder ikke en kur med mystiske ingredienser, komplicerede opskrifter og hårde træningsprogrammer, men en værdig behandling, som kommer hele vejen rundt om det enkelte barn og omhandler kost, motion, spiseforstyrrelser, kræsenhed, opdragelse, søvn og brug af computer. Barnet skal sammen med sin familie leve efter en række simple regler. Det har den sideeffekt, at forældre og søskende også bliver sundere og gladere og har en god mulighed for at tabe sig, hvis de selv er overvægtige.

Holbækmodellen har med sine resultater allerede vakt opsigt verden over. Men Jens-Christian Holms ambitioner rækker videre. Han vil med et helt nyt paradigme og en radikalt anderledes sundhedspædagogik ændre vores syn på, hvad overvægt er, og hvordan det skal behandles.

”Hvis man snakker om motivation og sund kost, så har man ikke forstået, hvad det drejer sig om. Vi har 50 års evidens for, at det ikke hjælper bare at snakke om at spise sundt og røre sig,” afslutter han. ”Mit mål er at sikre det bedste for alle børn verden over.”

Om forfatteren:

Jens-Christian Holm er forskningsansvarlig overlæge og leder af Enheden for overvægtige børn og unge på Børneafdelingen på Holbæk Universitets Hospital. Han er bl.a. kendt fra tv-programmet Generation XL, fra BBC, der har gjort resultaterne kendt over hele verden og for sin deltagelse i debatten om overvægt i medierne.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76