Filosofisk Talkshow: Martin Hall

Et livsfilosofisk åndehul med kant og glimt i øjet efterfulgt af bar og snak. Torsdag 10. november er musiker og forfatter Martin Hall gæst hos Martin Kongstad.

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

175 kr.
  • Torsdag 10. november kl. 19.30
  • Pressen Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Filosofisk Talkshow er tilbage, denne efterårssæson med forfatter og journalist Martin Kongstad i værtsrollen.
Denne torsdag i november kan I opleve ham i samtale med musiker og forfatter Martin Hall. Aftenen bliver Martin Halls eneste optræden i resten af 2016.

Martin Hall havde for nyligt skrevet en selvbiografisk bog om sine tidlige år færdig; en bog der tager sin begyndelse i 1972, hvor han som dreng boede i Spanien under General Francos regeringstid, og som slutter ved hans mors selvmord i 1984. Bogen var sat til udgivelse i september 2016, men en uge inden deadline valgte Hall ikke at skrive kontrakten under alligevel. Hvorfor?

Udgangspunktet for aftenens samtale bliver de overvejelser, man som aktiv kunstner kan gøre sig om sit privatliv i forhold til offentligheden. Martin Hall har gennem de senere år valgt en i perioder ekstremt synlig og udadvendt karriere fra til fordel for et p.t. langt mere refleksivt forløb. Senest skrev Hall musikken til Ingvar Cronhammars meget roste “H”-installation i Cisterne, en af sidste års mest besøgte kunstbegivenheder i Danmark, men har stort set ikke vist sig offentligt siden da. 
Forvent en tankevækkende og underholdende, men givetvis også ganske alvorlig aften.

Baren er åben før, under og efter, skulle man have lyst at blive hængende og drøfte livets små og store spørgsmål over et glas i godt selskab.

Samtalen mellem Kongstad og Hall bliver som sagt Martin Halls eneste optræden resten af 2016. Hall er samtidig aktuel i forbindelse med sit bidrag til Klaus Lynggaards og Henrik Quietschs stort anlagte danske bog om den nyligt afdøde britiske rockmusiker David Bowie, der udkommer i begyndelsen af november. 


Filosofisk Talkshow er livsfilosofiske samtaler om det at være menneske i dag; om at have gjort sig vigtige erfaringer i livet, om at have lyttet til nogle råd og ignoreret andre, om at have sten i skoen og levet liv i bagagen. Forud for samtalerne har Martin Kongstad selvfølgelig gjort sig masser af tanker om, hvad han kunne tænke sig at tale med gæsterne om; men hvor svarene bringer dem hen og hvilke historier, der fortælles, ved ingen endnu.

Om Martin Kongstad:
Martin Kongstad (f. 1963) er opvokset i Kartoffelrækkerne på Østerbro. Kongstad tilhører selv det kreative samfundssegment af kunstnere, journalister og andet kulturelt godtfolk, som han underkastede et kritisk blik i sin skønlitterære debut ’Han danser på sin søns grav’, som indbragte ham Danske Banks Debutantpris i 2009. Siden er udkommet romanen ’Fryser jeg’ og essaysamlingen ’Sådan gør vi ikke i Tisvilde’. Martin Kongstad har det seneste år været vært på det fremragende madanmeldende samtaleprogram ’Bearnaise er dyrenes konge’ på Radio24syv.

Martin Kongstad er autodidakt forfatter og begyndte sin skrivende karriere som rockjournalist i 1985. I 1992 blev han tilknyttet det nye herremagasin Euroman, og arbejdede som fast freelancerfor magasinet frem til 1997. Sideløbende skrev han artikler for både Politiken og Berlingske Tidende (for sidstnævnte en række store kvindeportrætter af blandt andre Dea Trier Mørch og Lotte Svendsen). Som journalist på Euroman specialiserede han sig i store portrætter af danske kulturpersonligheder og var desuden musikredaktør samt madanmelder. I 1998 tonede han ned for journalistikken for at søge over i fiktion og samme år var han med til at skrive Dengse og Mørket, et teaterstykke til Mungo Park, ligesom han året efter var manuskriptforfatter til Fiaskospiralen på Dr. Dante. I 1990'erne blev han desuden kendt som skuespiller i Jonas Elmers prisvindende debutfim. Let’s Get Lost, som dj på Copenhagen Jazz House og trommeslager i folkbandet Per Kristensen Band. I 2003 skrev han, sammen med Henrik Vesterberg, Dengang i 80'erne, en bog om 1980'ernes københavnske kulturer; fra yuppiebevægelsen til de nye digtere, malere, musikere over reklame, medier, BZ-bevægelsen osv. Sideløbende med dette arbejdede han med idé og manuskripter for et reklamebureau.

Om Filosofisk Talkshow:
Filosofisk Talkshow – et livsfilosofisk åndehul med kant og glimt i øjet efterfulgt af bar og snak. Med forfatter Martin Kongstad i værtsrollen. Martin Kongstad og skiftende gæster vender livet, døden og kærligheden.

Verden bliver mindre og mindre. Arbejde og fritid flyder sammen. Viften af uundværlige, personlige gadgets vokser, og mulighederne for frit at ytre sig og kaste sig ind i diskussioner og samtaletråde om alt fra farven på de kendtes sokker til indholdet af finansloven, er uendelige og stort set uden konsekvens i enhver forstand. Det er som det er, og det er det på godt og ondt.
Men et sted midt i det hele står den personlige samtale mellem mennesker og ser på. Nogle gange står den helt stille. Andre gange sker der dét, som netop kun sker i det personlige møde mellem to tænkende væsener, at tankerne får forbindelse til noget andet og større, at ideerne i samtalen får vinger og løfter sig op. Det er samtaler, der bringer det filosofiske og eksistentielle frem; den samtale kan de fleste af os godt lide at lytte til og at indgå i, og derfor giver vi jer nu Filosofisk Talkshow. Et fast tilbagevendende arrangement, hvor vi taler om de store ting i de små ting, og om livet og døden, kærligheden og meningsløsheden, erfaringer og drømme, systemer og kaos. Omdrejningspunktet er ikke filosofihistorien, det er den personlige samtale om det, der angår os alle.

Jeres vært er forfatter Martin Kongstad, hans samtalepartner skifter fra gang til gang, men du kan være sikker på, at det altid vil være en, der har noget på hjerte, sten i skoen og levet liv i bagagen. Og så er baren altid åben, også – og især – efter samtalen på scenen. Som en god vært bliver Martin Kongstad hængende og er til rådighed for en snak i baren, ligesom vi håber, I vil være der.

Kommende gæster:
Mikael Bertelsen
Uffe Elbæk
Maria Gerhardt aka dj Djuna Barnes

Se hele beskrivelsen

Fakta

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Politiken Plus.
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76