Pansergeneralen

Jørgen Ejbøl om krig og kærlighed i mediebranchen. Om moral, ledelse, loyalitet og loyalitetsbrud. Og om paladsrevolutioner, magt – og viljen til at bruge den.

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

175 kr.
  • Torsdag 17. november kl. 19.30
  • Pressen Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet
  • Tilkøb af bog Pluspris 270 kr. pris uden abonnement 350 kr.

Beskrivelse

’Pansergeneralen’ er et personligt portræt af en af de mest kontroversielle mediekrigere i de seneste tre årtier og af hans baggrund og drivkraft; om aldrig at have været i tvivl om, hvad han ville i livet, om hans syn på dagbladenes overlevelse i skyggen af de globale aktører, især Facebook og Google, om de evige nyhedsopdateringer, som han synes, er fuldstændig vanvittige og efterlader modtagerne i bedste fald passive. Om det evigt snurrende mediehjul og om mediestøtten, som han mener, bør afskaffes, fordi det, der ikke kan klare sig selv, bør falde. Om moral, ledelse, loyalitet og loyalitetsbrud. Og om paladsrevolutioner, magt – og viljen til at bruge den.

Jørgen Ejbøl, født 1949, er uddannet journalist og har bl.a. været chefredaktør på Billed Bladet, redaktør for B.T., medlem af chefredaktionen på Berlingske, chefredaktør og adm. dir. for JydskeVestkysten, for Morgenavisen Jyllands-Posten og bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus A/S. Om sig selv siger Ejbøl med sit bredeste ulvesmil: ”Nogle vil mene, at jeg er en farlig modstander at gå op imod.”

I 1975 forsvandt Jørgen Ejbøls lillebror sporløst under borgerkrigen i Libanon, og den kun 21-årige Svend Ejbøls skæbne er stadig ukendt. I 1990’erne drev Ejbøl Jyllands-Posten frem til at blive Danmarks største avis, men samtidig var han selvmordstruet, da hans store kærlighed, den tidligere DR-studievært Nina Hansen, døde af kræft. I 2001 blev han selv ramt af en blodprop, og der opstod en blodig paladsrevolution på avisen - med en dramatisk fyring af den journalistiske chefredaktør, Ulrik Haagerup, som resultat. Igen overvandt Jørgen Ejbøls viljestyrke enhver modstand. Året efter gennemførte han sammen med daværende adm. direktør Lars Munch fusionen mellem Jyllands-Posten og Politikens Hus. Ejbøl stod i kulissen under Muhammed-krisen og i 2009 ved siden af Thomas Rathsack under den såkaldte Jægerbogssag, der kostede Søren Gade jobbet som forsvarsminister. I 2014 var han den diskrete drivkraft bag indsamlingen af løsesummen på to mio. euro for det danske gidsel, Daniel Rye Ottosen, som var fange hos Islamisk Stat i 398 døgn. Daniel Rye Ottosens oplevelser under gidselsagen kan læses i Puk Damsgaards bestseller, ’Ser du månen, Daniel’. Jørgen Ejbøls rolle i forløbet før frigivelsen har hidtil været ukendt for offentligheden.

PANSERGENERALEN er et fuldtonet portræt af den mest visionære, dristige og kontroversielle strateg i dansk dagspresse gennem de sidste 40 år. Et humoristisk, generøst og loyalt menneske, som også rummer uhørt brutale sider. En historie om krig og kærlighed i mediebranchen med bidrag - ud over ovennævnte - af så forskellige personer som bl.a. Carsten Juste, Poul Madsen, Michael Ulveman, Bo Lidegaard, Christian Jensen, David Trads, Niels Boserup, Jørgen Mikkelsen, Per Nyholm – og familien. Denne aften er taletiden Jørgen Ejbøls alene, når Kirsten Jacobsen taler med ham om manden, bogen og om alt det, den handler om – og mere til. Et forsigtigt bud er, at det bliver alt andet end kedeligt.

Fra bogen:
”Ejbøl er general Patton, der har forvildet sig ind i den danske medieverden, men er forblevet Patton. Da Jyllands-Posten var ved at erobre det aarhusianske avismarked, spurgte jeg ham, hvordan det gik. Han svarede: ”Nu er det kamp fra hus til hus, og der tages ikke fanger.””
- Carsten Jensen, forfatter

”Ejbøl er et af de få mennesker, jeg ringede til, da jeg blev opfordret til at søge mit nuværende job.”
- Peter Bartram, forsvarschef

”Man kan skrive to bøger om Ejbøl. Den ene handler om den store mediemagtmand. Den anden handler om stjernepsykopaten. Ingen af dem vil være forkerte, men de vil heller ikke være rigtige. Historien er meget mere kompleks. Det er derfor, den er spændende."
- Ulrik Haagerup, nyhedsdirektør i Danmarks Radio

“Kommer det til den sidste dag, vil han dele alt med sin familie og sine venner, og han vil gå forrest. Han vil ikke stille sig bagest og vente på, at andre prøver at redde situationen.” - Per Mikael Jensen, strategisk rådgiver, fhv. CEO Metro International.

Se hele beskrivelsen

Fakta

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Politiken Plus.
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76