Politiken Live Som jeg husker det

Mikael Persbrandt og Carl-Johan Vallgren møder kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

175 kr.
  • Fredag 1. juni kl. 17
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Tilkøb af bog Pluspris 230 kr. Pris uden abonnement 300 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

”Jeg har grædt og grint under arbejdet med denne bog. Der var så dybe brønde af skam og angst i mine minder, at jeg var nødt til at lave en øse af sølv for at kunne se lyset blive reflekteret – det lys, som faktisk har udgjort en betydelig del af min historie. At holde sit liv mellem tommel- og pegefinger i form af et manuskript er en meget mærkelig oplevelse, forstemmende, men nødvendigt. Jeg angrer ingenting, men mange tårer er fældet”. Mikael Persbrandt

Mikael Persbrandt har i mange år holdt pladsen som ”Sveriges nationalskurk” og ”svensk teaters store alfahan”. Han har opnået succes, der kun er få forundt, men har også levet et dramatisk liv med masser af kvinder, stoffer og sprut, psykisk sygdom og anholdelser. Altså dyrt købte erfaringer og levet liv nok til en erindringsbog, selvom Persbrandt kun er midt i halvtredserne. I erindringsbogen ’Mikael Persbrandt – Som jeg husker det’ fortæller den svenske stjerneskuespiller for første gang om opvæksten alene med sin mor, om kampen for at bryde igennem som skuespiller, om drømmerollerne på teatret og de stores filmsucceser. Og han fortæller – uden at skåne hverken sig selv eller sine omgivelser – om de kaotiske år med misbrug og om livet i dag. ’Mikael Pers­brandt – som jeg husker det’ er resultatet af et nært samarbejde mellem Mikael Persbrandt og forfatter Carl-Johan Vallgren, som har strakt sig over et år.

Denne eftermiddag i Pressen kan du høre Mikael Persbrandt selv fortælle, når han og Carl-Johan Vallgren møder Politikens kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen til en snak om arbejdet med at sammenfatte alt det, der tilsammen udgør en selvudleverende og brutalt ærlig fortælling om at nå bunden – og prøve at samle sig selv op igen.

Mikael Persbrandt er i Danmark bl.a. kendt for Hamilton-filmene, HypnotisørenEnglegård, de danske En du elsker, hvor han spillede sammen med Trine Dyrholm, og Hævnen instrueret af Susanne Bier – samt ikke mindst sin rolle som Gunvald Larsson i tv-serien Beck. Men han har i alt medvirket i mere end 70 film og er også en anerkendt teaterskuespiller. 
Carl-Johan Vallgren er forfatter og kunstner. Han blev i 2002 tildelt den fornemme svenske litteraturpris Augustprisen og er siden blevet en af Sveriges mest betydningsfulde forfattere både hjemme og i udlandet. Flere af hans bøger er oversat til dansk, heriblandt Skyggedrengen og Havmanden.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76