Politiken Live Sportshjerte - Daniel Dencik og Jørgen Leth om cykelsport og litteratur

I to ting kan mennesket søge trøst mod modgang, i litteraturen og på cyklen. En aften om kærligheden til cykelsport og litteratur. Og mødet mellem de to.

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

175 kr.
  • Onsdag 3. maj kl. 19.30
  • Pressen Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet
  • Tilkøb af bog Pluspris 110 kr. Pris uden abonnement 150 kr.

Beskrivelse

Daniel Dencik og Jørgen Leth taler om den nye bog ’Sportshjerte’, hvor Daniel Dencik folder et broget persongalleri ud i en række ærlige rytterportrætter, der samlet bliver et slags selvportræt.

Det handler om slægtskaber, trøst, afhængighed, fortællelyst, kammeratskab og livsglæde.

SPORTSHJERTE er Daniel Denciks personlige beretning om en livslang afhængighed af sporten, som trækker tråde fra barndomsværelsets inderste kamre og helt ud til døden, som den kan se ud på en spansk landevej. Det er en kærlighedserklæring til cykelsporten - en holdsport for enere, excentrikere og afvigere.

Undervejs er indlagt en stribe portrætter af de danske cykelstjerner Jakob Fuglsang, Michael Rasmussen, Christopher Juul-Jensen og Matti Breschel, ligesom Daniel Dencik fanger pressechefen for det australske hold Orica, Brian Nygaard, under Tour de France til en samtale om filosofi, kattes ni liv og rytternes hang til at omtale sig selv i tredje person.

Vi møder også den unge, flamske rytter Kris Boeckmans, som har lægernes ord for, at han døde mindst tre gange i kølvandet på et dramatisk styrt i 2015. Han kan fortælle, at det ikke gør ondt at dø. Og Daniel Dencik taler med den danske enkeltstartsrytter Rasmus Quaade om at forstå sine (barberede) ben og om jagten på den smertefulde ekstase, der ligger gemt i at køre videre, indtil man kollapser.

»Den dag, de kommer fra det ydre rum, vil de fleste af vores forehavender nok fremstå mærkelige. Opera, bingo, fiskeopdræt. Men i rækken over menneskeskabte mærkværdigheder må elitesport – både udøvelsen af den og måske især andres betagelse af udøverne – nødvendigvis rangere højt«, skriver Daniel Dencik blandt andet i SPORTSHJERTE.

OM FORFATTEREN
Daniel Dencik (f. 1972) er poet, forfatter, essayist og filminstruktør. Han debuterede med digtsamlingen Lyn på en motorvej (1998) og er forfatter til yderligere to digtsamlinger, et par novellesamlinger og en roman. Digtsamlingen Via katastroferne (2012) var indstillet til Politikens Litteraturpris, mens novellesamlingen Grand Danois (2016) var med i opløbet til Læsernes Bogpris.

Se hele beskrivelsen

Fakta

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Politiken Plus.
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76