Nyhed: Villy Søvndal live x 2

En blodprop i hjertet satte i 2013 en brat stopper for Villy Søvndals politiske virke, og siden da, er det ikke meget, vi har hørt fra ham. Men meninger og tanker har det ikke skortet på, og for nylig har de udmøntet sig i bogen ’Med håbet som drivkraft’.

Bogen er et politisk opråb fra en mand, der ønsker at gøre op med en forfaldstanke, han mener, gennemsyrer vores samfund og tænkemåde og stiller sig i vejen for de muligheder for positiv udvikling, der faktisk er.

Pluspris 125 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

200 kr.
  • Onsdag 16. november kl. 19.30
  • Pressen Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 125 kr.
  • Pris uden abonnement 200 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet
  • Tilkøb af bog Pluspris 230 kr. pris uden abonnement 300 kr.

Beskrivelse

Denne aften i Pressen har tidligere politisk redaktør Jesper Thobo-Carlsen sat Villy Søvndal stævne til en snak om bogen og det billede af verden, der tegnes i den.
Men det er ikke alt: udover at skrive en bog, har Villy Søvndal brugt tid sammen med sit band Herreværelset. Og det vil være i dén konstellation Villy træder op, når han igen går på scenen efter pausen og sammen med studietidsvennerne Niels og Jens Hjort-Petersen giver bandets første hovedstadskoncert.  

Villy-effekten. Det var den officielle term, flittigt brugt i medierne, for den rekordstore fremgang partiet SF oplevede frem til partiet i 2008 ligefrem slog Socialdemokratiet i en meningsmåling. Både effekten og partiets popularitet klingede af igen, men Villy Søvndal nåede at skrive sig ind i et overskueligt katalog af politikere, hvis personlige politiske tæft og karisma bærer et parti markant frem på kort tid.

Det var lægen, der på det kraftigste anbefalede Villy Søvndal helt at indstille et travlt arbejdsliv, og nærmest fra den ene dag til den anden trak han sig tilbage fra offentligheden. Siden har han spillet med sit band, passet køkkenhaven og det hjemlige; men tankestrømmen satte blodproppen jo ikke en stopper for, og for et års tid siden opstod trangen til at skrive nogle af tankerne ned, og det er dem, der nu står at læse i bogen ’Med håbet som drivkraft’.

Søvndal anfægter den tendens, at vi hele tiden går og tror, at det går tilbage for verden, mens tallene faktisk viser det modsatte. Risikoen for en atomkrig var f.eks. langt højere for 30 år siden, end den er i dag, og der var flere terrorofre i Europa for 30-40 år siden, end der er i dag. Eller som Søvndal opsummerer det: Det er bedre, rigere og sikrere at bo i verden i 2016 end i verden i 1966, både for os danskere og for folk rundtomkring i verden. I Søvndals optik betyder det også, at vi har langt bedre muligheder end nogensinde før for at ”afslutte det store projekt, mulighed for at udrydde den ekstreme fattigdom, bekæmpe de store sygdomme, skabe ligestilling, sikre uddannelse til alle og fokusere på klima og bæredygtighed.”

Med håbet som drivkraft er et politisk opråb fra Villy Søvndal, der mener, at mange af vores beslutninger træffes på en forkert præmis, og at hele vores udgangspunkt er skævt, hvis ikke vi forstår, at det faktisk går fremad i verden.

Politiken-journalist og tidligere politisk redaktør Jesper Thobo-Carlsen og Ville Søvndal diskuterer bogen og verden – og skulle man ikke være smittet af den positive vinkel efter endt samtale, skulle man synes at den efterfølgende koncert vil gøre det svært ikke at forlade stedet i opløftet stemning. Vel mødt til en aften med Villy, Jesper Thobo-Carlsen – og Herreværelset live.

Se hele beskrivelsen

Fakta

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Politiken Plus.
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76