I Remember When I Die - særarrangement

En hyldest til livet – med introduktion og efterfølgende samtalepanel

Pluspris 110 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

175 kr.
  • Tirsdag 1. november kl. 19
  • Gloria Biograf & Café, Rådhuspladsen 59, København V
  • Pluspris 110 kr. inkl. et glas crémant
  • Pris uden abonnement 175 kr. inkl. et glas crémant
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Kan en film lindre dødsangst? Reaktionerne på den prisbelønnede ’I Remember When I Die’ kunne tyde på det.  Filmen stiller spørgsmålet: Hvis du rent faktisk kunne fastholde et enkelt minde for evigt, hvad skulle det så være? Med humor og et unikt filmsprog undersøger filmen mindet, evigheden og døden. Vi møder de døende og deres pårørende på et dansk hospice – men vi kastes også ud i en drømmeverden af erindringer og fragmenter. 

Ved dette arrangement hylder vi livet ved at undersøge, om der mon ikke er basis for en mindre angstfyldt tilgang til døden, end den vi er vant til. Med temaer som evighed, liv og identitet som omdrejningspunkt taler astrofysiker Uffe Gråe Jørgensen, lektor ved Niels Bohr Instituttet og filmens instruktør Maria Bäck med Politikens Dorte Hygum efter filmen. Inden filmen lægger vi ud med et glas bobler, som er inkluderet i prisen.

’I Remember When I Die’, som tidligere i år vandt Honorary Mention Dragon Award Best Nordic Documentary på Göteborgs Internationella Film Festival, kan måske være med til at lindre dødsangst.

Døden er uundgåelig for os alle; alligevel er det stadig en stor udfordring for videnskaben at nå frem til et svar på, hvordan det egentlig føles at dø, og hvad det egentlig er, der sker, med vores bevidsthed i selve dødsøjeblikket.

Udgangspunktet for filmen var en opdagelse, som forskere gjorde for nogle år siden: Efter at kroppen er død og hjertet er holdt op med at slå, viser hjerneaktiviteten sig at peake igen, og i en periode på mellem 30 sekunder og 3 minutter lader det til at mennesket bliver bevidst igen.

Med andre ord: I øjeblikket hvor vi er på vej væk fra denne verden kan det tænkes, at vi faktisk kan registrere, føle og mærke mere end hvad vi tidligere har troet. Den svenske Nobelpristagere Arvid Carlsson (som også medvirker i samtaler i filmen), filosoferer over dødsøjeblikket, og mener at vi i dødsøjeblikket sandsynligvis mister tidsfornemmelsen, og at dette kan betyde, at vi alle kommer til at opleve evigheden ...

Den kunstneriske – og prisbelønnede – dokumentarfilm ’I Remember When I Die’ undersøger dette hypotetiske udsagn og stiller spørgsmål som: Kan man påvirke dette sidste øjeblik i livet? Hvad hvis det er muligt at designe sin egen evighed? Kunne man måske tage et minde med sig ind i sin egen evighed? Og i givet fald: hvilket minde ville du så vælge?

I filmen møder vi, gennem optagelser fra Hospice Djursland, mennesker under deres sidste dage i livet. Selve hospicet bliver i filmen portrætteret som en slags mellemstation mellem liv og død, hvor patienterne bruger tiden på alt fra at udvide deres insektsamling til forsigtigt at pleje en blomst og redde den fra en alt for hurtig død.

Udover at vise patienter og deres pårørende i både livsbekræftende og humoristiske scener fra hospicet, møder vi i filmen også en række almindelige og ualmindelige mennesker, som på forskellig vis forholder sig til breve og tekster fra hospicet.

Efter filmen taler astrofysiker Uffe Gråe Jørgensen, lektor ved Niels Bohr Instituttet med speciale indenfor exoplaneter, med filmens instruktør Maria Bäck og Politikens Dorte Hygum. Uffe Gråe, som også medvirker i filmen, vil blandt andet belyse spørgsmålet om, hvorvidt det overhovedet er muligt, at noget som helst forsvinder, ligesom han har en række interessante tanker ift sammenligninger mellem stjerners liv og menneskers liv.

Kom og oplev en filmisk og kosmisk hyldest til livet og til det og dem, vi elsker!

Se hele beskrivelsen

Fakta

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Politiken Plus.
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76