Tænkepauser Live: Pessimisme

Bliv underholdt og klogere på samme tid, når Nørrebro Teater går tæt på april måneds bog i Tænkepauser-serien: Pessimisme af Per Jepsen, Ph.D., adjunkt v. DPU, Aarhus Universitet.

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

150 kr.
  • Søndag 8. april kl. 19
  • Nørrebro Teater, Ravnsborggade 3, København N
  • Pluspris 100 kr. 
  • Pris uden abonnement 150 kr
  • Prisen inkluderer et eksemplar af bogen Pessimisme
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Pessimisme er noget trist noget. Alting kan altid blive endnu værre; også selv om tilværelsen allerede er ganske nederdrægtig. I sortseerens livslede er der ikke megen opmuntring at hente. Men måske er pessimisme slet ikke så slem, som vi gør den? Ifølge Per Jepsen, filosofisk lyseslukker ved Aarhus Universitet, bør vi faktisk glæde os over evnen til at finde håret i suppen. Uden den risikerer vi at ende som ukritiske jubeloptimister, for hvem livet er lutter lagkage. Vi skal vove at ødelægge den gode stemning for at få øje på alt det, der altid kan blive lidt bedre.

Alt dette og mere til bliver uddybet til Tænkepauser Live. Komiker og journalist Sebastian Dorset er vært og præsenterer publikum for en ny monolog, der forvandler Per Jepsens bog Pessimisme til teater. Videnskabsmonologen opføres af skuespiller Nanna Cecilie Bang i Liv Helms instruktion.

Efter videnskabsmonologen blænder vi op for et levende talkshow, hvor Sebastian Dorset møder Per Jepsen. Publikum kan stille spørgsmål, og alle får et eksemplar af bogen med hjem. Baren er også åben efter arrangementet, så publikum kan møde forskeren, værten, skuespilleren eller sidemanden over en drink.

’Tænkepauser Live’ er et fast månedligt arrangement på Nørrebro Teater og præsenteres i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag, som udgiver bogserien Tænkepauser. Mange vil kende de små bøger om store tanker, hvor topforskere fra Aarhus Universitet formidler deres viden om alt fra tro, håb og kærlighed til myrer og monstre. Forlaget kalder det viden til hverdagen. Anmelderne kalder det genialt. På Nørrebro Teater kalder vi det LIVE! I de kommende måneder tager vi fat i Ansvar og Kød, og hver gang præsenterer vi forskeren bag bogen samt en ny videnskabsmonolog.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76