Omer Avital Quintet (ISR)

Den israelske komponist og kontrabassist Omer Avital er en af vor tids mest markante jazzmusikere. Den klassisk skolede bassist har base i New York, hvor han allerede er kendt som 'Israels Charles Mingus'. Omer Avital åbner koncerttemaet Jazz by the Sea med sin forrygende unge kvintet under Copenhagen Jazz Festival 2017.

Pluspris 140 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

175 kr.
  • Fredag 7. juli kl. 20
  • Jazz by the Sea, Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, København S
  • Pluspris 140 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet
  • Open air koncert

Beskrivelse

Stortalentet Omer Avital har i årenes løb gjort sit for skubbe jazzens grænser med sin særegne blanding af moderne jazz og mellemøstlige, spirituelle toner og stemninger fra hjemlandet Israel. Avital rykkede i 1992 teltpælene til New York og slog efter få år igennem med en række klaverløse grupper på den hippe Smalls Jazz Club - en stærk musikalsk indsats, som allerede har givet ham tilnavnet 'Israels Charles Mingus'. I 2001 udkom debutalbummet 'Think With Your Heart', og Avital har siden indtaget rollen som pionérlignende skikkelse i udbredelsen af moderne israelsk jazz. Med sit seneste album, 'Abutbul Music' fra 2016, beviser 45-årige Omer Avital endnu engang, at han med sin videreudvikling af musikken står som et af sin generations stærkeste bud på nutidig jazz. 

Omer Avitals unikke musikalske mikstur er også på programmet, når han til Jazz by the Sea lægger vejen forbi med sin kvintet. Med sig har han saxofonisterne Asaf Yuria og Alexander Levin, den blot 22-årige mestertrommeslager Ofri Nehemya - en lysende stjerne på den israelske scene - samt pianist Eden Ladin. Avital formår i kvintetformatet som få andre at skabe sammenhæng mellem moderne vestlig jazz og orientalske traditioner - resultatet er en atmosfærisk og mættet klang på en bund af mellemøstlige ‘grooves’, som sammen med underspillede jazzmelodier i sydlandske, sefardiske kompositioner gør musikken svær at slippe.

Det er med stor fornøjelse, at Copenhagen Jazz Festival nu kan byde velkommen til en i Danmark sjældent set musikalsk skikkelse som åbningsnavn på det særlige koncerttema Jazz by the Sea, fredag 7. juli kl. 20.00.

Den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 7.-16. juli 2017 på mere end 120 spillesteder fordelt over hele hovedstaden. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk

Se hele beskrivelsen

Fakta

Har du også set disse?

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76