A Universe from Nothing

Tag med på en fantastisk rejse ud i universet, når vi denne eftermiddag forener naturvidenskabelig forskning og korsymfoni i den fantastiske fortælling om universets oprindelse og fremtid.

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

125 kr.
  • Søndag 30. april kl. 16
  • Koncertkirken, Blågårds Plads 6A, København N
  • Pluspris 100 kr. 
  • Pris uden abonnement 125 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet.

Beskrivelse

Forskeren Anja C. Andersen opridser den fascinerende udvikling, som universet har undergået, fra før Big Bang til langt ud i fremtiden. Efterfølgende bliver de hardcore astronomiske facts vakt til live, når Århus Sinfonietta og Vokalensemblet GAIA opfører 'fra ingenting et UNIVERS' - musikalske og poetiske billeder. Musikken er skrevet af Niels Marthinsen og Ursula Andkjær Olsen har skrevet 15 digte om universet. 

Den astronomiske forskning er fuld af overraskende viden. For eksempel begyndte universet fra bogstavelig talt ingenting, universets samlede energi er nul, det udvider sig hele tiden og langt det meste af det er det sorteste ingenting. Kom indenfor til en tværfaglig, spændende, musikalsk og videnfyldt oplevelse, som præsenteres i et samarbejde mellem Århus Sinfonietta, GAIA og Origins 2017.

Om værket

En korsymfoni, der illustrerer universets begyndelse og slutning som videnskaben forstår den i dag: At universet begyndte fra bogstavelig talt ingenting, at der er mange universer, at universets samlede energi er nul, at det accelererer udad, men ender med stilstand, at vi ikke aner, hvad det meste af universet består af.

Spekulative hypoteser om altings begyndelse og slutning bliver skrevet sammen med hardcore facts i en poetisk, astrofysisk fortælling, der fører publikum igennem universets historie fra før big bang til langt ud i fremtiden. Det er en musisk fortælling om, hvor alting kommer fra, hvordan alting udvider sig - og hvordan alting vil ende.

Koret sætter ind undervejs med sange, hvis tekster reflekterer over menneskets plads i universet: Hvordan forstår vi os selv i lyset af spektakulære moderne ideer og indsigter i, hvordan alting virkelig er.

Teksten, der består af nedslagspunkter på universets tidslinje, er skrevet af Anja C. Andersen og poetiseret af Ursula Andkjær Olsen, som også skriver de tekster, som koret synger undervejs.

Medvirkende: Anja C. Andersen, lektor i astrofysik, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet. Århus Sinfonietta og Vokalensemblet GAIA
Dirigent: Søren K. Hansen

Tekst: Anja C. Andersen og Ursula Andkjær Olsen.
Musik: Niels Marthinsen

Se hele beskrivelsen

Fakta

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Politiken Plus.
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76