Sound of North - Frans Bak 60-års fødselsdagskoncert

Med sig selv bag et flygel, den klassiske strygekvartet Live Strings og sangerinden Josefine Cronholm fører dagens fødselar Frans Bak publikum ind i drømmenes og filmmusik-genrens verden.

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

125 kr.
  • Fredag 2. februar kl. 20-22
  • Koncertkirken, Blågårds Plads 6 A, 2200 København N 
  • Pluspris 100 kr. 
  • Pris uden abonnement 125 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet.

Beskrivelse

’Forbrydelsen’, ’Dr. Foster’, ’Lilyhammer’. Det er blot nogle af de mange tv-serier, som Frans Bak har skabt lydsiden til. Landskaber med tåge, mennesker med hengemte følelser og historier, der nølende folder sig ud.  Lydsider og billeder, der emmer af ’nordic noir’.

I Sound of North inviterer Frans Bak, en af Danmarks mest succesfulde film- og tv- komponister os på opdagelse i filmens og filmmusikkens verden.
Ledsaget af blandt andet Henrik Saxgreens fotos, Josefine Cronholms stemme og strygekvartetten Live Strings besøger vi urbane landskaber, møder Nordlys og nordiske guder. Vi får også et gensyn med en meget berømt færøsk sweater samt Carl Th. Dreyers klassiske kortfilm fra 1948, ’De nåede færgen.’ Med ny musik af Frans Bak.  

I mere end 30 år har Frans Bak skabt musik til den skandinaviske film- og tv-industri, og i de seneste år har han gjort sig bemærket på den internationale scene som komponist til bl.a. nordiske, franske, britiske og amerikanske tv-serier.

I arbejdet med musik til film- og tv-serierne, har Frans skabt en distinktiv nordisk lyd: Rødderne ligger i den klassiske musik, men i sin søgen efter stemningssættende lydbilleder låner vi også fra det elektroniske lydunivers. 

Frans Bak er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og spillede i tiden efter i adskillige danske bands og optrådte som orkesterleder i flere end 100 tv-shows. Han fik sit folkelige gennembrud som komponist og musiker i det populære nummer ’Danse i måneskin’, som Trine Dyrholm sang i Dansk Melodi Grand Prix i 1987.

Året efter gjorde tv-reklamen sit indtog i Danmark, og Frans begyndte at komponere musik til det nye format og har til dato skrevet musik til flere end 100 reklamefilm. I 2002 indspillede Frans sin første tv-krimiserie, ’Den femte kvinnan’ for Sveriges Television. Senere samme år komponerede Frans alle 20 episoder af det Emmy-prisbelønnede danske drama, ’Nikolaj & Julie’.

Siden har Frans gjort sig bemærket med sin musik til ’Forbrydelsen’ samt den amerikanske version ’The Killing’, den norske Netflix-succes ’Lilyhammer’, den franske tv-serie ’Disparue’ og musik til danske film som ’Mænd og Høns’, ’Albert’ m.fl. Han har for nylig afsluttet musikken til den britiske serie ’Dr. Foster’, som havde over 11 millioner seere til det sidste afsnit på BBC - og arbejder nu på den svenske serie ’Conspiracy of Silence’.

Koncertprogram 

Prolog - En blød poetisk åbning til den særlige nordiske verden.

Sound of North suite 2 ’Mørke’ - En musikalsk rejsen ind i det urbane Nord. Illustreret med fotografier fra serien “Urban Landscapes” af fotograf Johan Biilmann.

Sound of North suite 1 ’Lys’ - Skønheden og den rå kraft i den nordiske natur formidlet gennem musik og ekstraordinære billeder af Grønland fra “Ultima Thule” af fotograf Henrik Saxgren.

De nåede færgen - En klassisk dansk kortfilm fra 1948 af mesterinstruktøren Carl Th. Dreyer efter Johannes V. Jensens novelle. Her med ny musik.

De nordiske guder - En suite af musik inspireret af den nordiske mytologis fortællinger om guderne fra Valhal akkompagneret af billeder og abstrakte teksturer fra nordiske landskaber.

The Killing suite - Scener og temaer fra både Forbrydelsen og The Killing, der sammen genfortæller sorgen og forfærdelsen over mordet på en ung pige - og det særlige ved en strikket sweater.

Epilog - Afrundingen og opsummering på rejsen gennem Nord.

Line up:
Frans Bak - Piano + Synth.

Josefine Cronholm - sang

Live Strings:
Karen Johanne Pedersen - Violin

Kehan Zhang - Violin

Mette Brandt - Bratch

Live Johansson – Cello

Keld Haaning Ibsen - Soundscapes + visuals

Billedet af Frans Bak er taget af Alexander Kinnunen.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76