Udsolgt Arkitekternes egne huse - Karen og Ebbe Clemmensens hus

Ved en række særarrangementer i samarbejde med Realdania By & Byg inviterer Politiken Plus indenfor i en håndfuld af de store danske arkitekters egne hjem.

Pluspris 150 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

275 kr.
  • Torsdag 17. november kl. 14.30-15.30
  • Torsdag 17. november kl. 17.30-18.30
  • Karen og Ebbe Clemmensens eget hus, Solbakkevej 57, 2820 Gentofte
  • Pluspris 150 kr.
  • Pris uden abonnement 275 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet
  • Prisen inkluderer en forfriskning.

Beskrivelse

Ved dette arrangement træder vi ind i en arkitektonisk perle: arkitekterne Karen og Ebbe Clemmensens eget hus - et æstetisk bud på rammen om det gode liv fra to personligheder i dansk arkitekturhistorie.

Karen og Ebbe Clemmensens hus
Det er en underspillet arkitektur, der møder gæsterne ved første øjekast på Solbakkevej i Gentofte, hvor arkitekterne Karen og Ebbe Clemmensen i 1953 opførte et hus til sig selv, der var fornemt tilpasset byggegrund og omgivelser. Husets uortodokse arkitektur er en bevidst modreaktion på samtidens mere formelle arkitekturopfattelse. Karen og Ebbe Clemmesen har bl.a. stået bag byggerier som Kildeskovshallen i Gentofte og sammen med Jan Heger været ansvarlig for LO-Skolen i Helsingør.

Hvad gør Karen og Ebbe Clemmensens hus til noget særligt? Er det lågen til levering af dagligvarer, der lettede husmoderen? Er det de pastelfarvede mønstre? Er det de billige materialer og den store arkitektoniske finesse? Eller er det evnen til at tilpasse sig familiens behov gennem et langt liv?

Clemmensens hus repræsenterer en samtid, men det peger også fremad; det omfavner modernistiske toner uden at falde på halen for ideologien. Men først og fremmest er det et stærkt personligt udtryk for stil og holdning til det at bo.

Karen og Ebbe Clemmensens hus fremstår med en sjælden kunstnerisk nerve i sit formsprog og leg med helhed, detaljer og farver. Det er præget af en meget uformel holdning til arkitektur, der kommer til udtryk ved en ærlig og enkel sammensætning af rustikke, beskedne og prisbillige materialer.

Huset er tegnet og opført af arkitektparret Clemmensen i 1953 som kombineret bolig og tegnestue. Ejendommen ligger i smukke omgivelser ved den fredede Hundesømose i Gentofte Kommune. Karen og Ebbe Clemmensens hus er et af de mere eksperimenterende i kvarteret og fremstår med sin legende arkitektur som en bevidst modreaktion mod samtidens mere formelle arkitekturopfattelse med påvirkninger fra international modernisme.

Realdania By & Byg overtog huset i 2004, der indtil da havde været beboet af familien selv. Det fremstår i dag nænsomt restaureret med størst mulig respekt for egenart og autenticitet - og for arkitekterne, som tegnede og opførte det.

Se hele beskrivelsen

Fakta

Har du også set disse?

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Politiken Plus.
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76