Art Weekend Aarhus ‘17: Politiken Plus Kunstvandringer

Med Art Weekend Aarhus inviterer kunsten.nu på en opdagelsesrejse i det aarhusianske kunstliv.

Pluspris 55 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

75 kr.
  • Tur 1 Åen - Fredag 19. maj kl. 14-16
  • Tur 2 Havnen - Lørdag 20. maj kl. 15-16.30 
  • Tur 3 Øgadekvarter - Søndag 21. maj kl. 12-13.30
  • Tur 4 Mejlgade - Søndag 21. maj kl. 14-16
  • Pluspris 55 kr. pr. tur
  • Pris uden abonnement 75 kr. pr. tur
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet
  • Se mere om hver enkelt tur under fakta

Beskrivelse

Lige fra de unge talenter til de etablerede kunstnere. I alt 24 institutioner i Aarhus deltager, alt fra museer, kunsthaller, gallerier, kunstskoler og projektrum, har budt ind med et bredt program af udstillinger, ferniseringer, finissager, performances, artist talks, guidede ture og meget mere!

Art Weekend Aarhus fører dig gennem byens sprudlende kunstscene på inspirerende guidede rundture. Kunstvandringerne guides af fagligt kyndige omvisere, som har stor viden om kunstnerne og den aarhusianske kunstscene.

Vi guider dig på udstillingerne, hvor du får viden om udstillingsstedet, selve udstillingen og kunstneren bag. Du vil helt sikkert også blive præsenteret for små finurlige historier om turens omgivelser, da dine guider kender det aarhusianske kunstmiljø indgående. Du får rig lejlighed for at stille spørgsmål undervejs.

Se fakta under beskrivelse for hver enkelt tur.

Guides:

Trine Rytter Andersen, kunstskribent og kurator
Trine har en uddannelse som billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi og har modtaget Statens Kunstfonds iværksætterlegat for nyuddannede billedkunstnere. Sammen med Grete Aagaard og Tina S. Lynge stiftede Trine kunstnergruppen Artillery fra 1999-2008. Foruden sit virke som kunstskribent og kurator, har Trine arbejdet inden for organisation og ledelse, bl.a. som udstillingsleder for Sculpture by the Sea i 2008-2009, formidling og kritik, som anmelder for blandt andre kunsten.nu og Århus Stiftstidende, og som underviser.

Ditte Lyngkær Pedersen, tidligere projektleder på Art Weekend Aarhus, er billedkunstner bosat i Aarhus efter flere år i Malmö, Berlin og New York. Hun har en MFA fra Kunsthögskolan i Malmø, Sverige, 2004. Hun udstiller internationalt og sidste år udgav hun også en fotobog med titlen Laughter. I øjeblikket arbejder hun på et stort tværfagligt og tværkulturelt udstillingsprojekt på Moesgaard Museum med titlen Fravær - De Dødes Liv i Cypern og Danmark, støttet af kulturby 2017. Hun har arrangeret diverse events, udstillinger og symposier bl.a. sammen med kunstnerkollektivet The Production Unit og det kunstnerdrevne udstillingssted rum46 i Aarhus. Hun har endvidere undervist på forskellige kunstuddannelser og har et indgående kendskab til den aarhusianske kunstscene. 

Se hele beskrivelsen

Fakta

Tur 1 - Åen

Med åen i baghaven vil kunstskribent og kurator Trine Rytter Andersen guide dig forbi to af byens gallerier og byens kunsthal og kunstcenter. Turens fire udstillingssteder spænder over flere af den aarhusianske kunstscenes store aktører og du vil under turen få rig mulighed for at opleve flere forskellige perspektiver på kunsten. Turen afsluttes med servering af kaffe, kage og kolde drikke.

Fredag 19. maj kl. 14-16
Mødested: Galerie MøllerWitt, Christiansgade 18, 8000 Århus C
Steder: Galerie MøllerWitt, Kunsthal Aarhus, Galleri Jacob Bjørn, Aarhus Billedkunstcenter

Foto: Villiam Miklos Andersen 

Se hele beskrivelsen af udstillinger tur 1

-----------------------------------------------------------------------------------

Tur 2 - Havnen

Turen begynder på havnen, der summer af kunstneriske initiativer i forening med områdets etablerede udstillingssteder. Din guide på turen er billedkunstner Ditte Lyngkær Pedersen, som sammen med de lokale kunstnere vil introducere dig til deres udstillinger, projektrum og værksteder. På havneturen møder du både det nystartede udstillingssted ‘O’ Space, som er Aarhus Kulturhovedstads eget udstillingssted, det etablerede udstillingssted Spanien19C og værkstedsfællesskabet på Sydhavnsgade, hvor lokale billedkunstnere præsenterer udstillingsstedet KH7 artspace. Her får du mulighed for at opleve de nye udstillinger i værkstedsfællesskab, hvortil du får serveret vin og kolde drikke, mens de lokale kunstnere viser dig rundt. Efterfølgende holder KH7 artspace fernisering kl. 17.

Lørdag 20. maj kl. 15-16.30
Mødested: ‘O’ Space, Mindet 6, 8000 Aarhus
Steder: ‘O’ Space, Udstillingsstedet Spanien 19C, KH7 artspace
Turen ledes af billedkunstner Ditte Lyngkær Pedersen

Foto: Jasmina Cibic: Nada Act II (2017), Single Channel HD Video, Stereo Production Still: Peter Moss

Se hele beskrivelsen af udstillinger tur 2

-----------------------------------------------------------------------------------

Tur 3 - Øgadekvarter

Turen foregår i det gamle Vestergadekvarter, her vil kunstskribent og kurator Trine Rytter Andersen guide dig rundt til tre af byens udstillingssteder, der både rummer to fotografiske udstillingssteder og en af Aarhus’ kunstskoler. Turen starter med en introduktion på Århus Kunstakademi, hvor akademiets billedkunstnere fortæller om udstillingerne herunder Afgangsudstillingen 2017. Efter at have besøgt Kunstakademiet bevæger turen sig ned til Galleri Image som i år fejrer sit 40 års jubilæum. Vi slutter af med et besøg på Galleri Grundstof, hvor der vil blive serveret lidt forfriskninger. Efterfølgende vil der være en præsentation af udstillingen med den tyske kurator Carsten Rabe på engelsk i samtale med kunstnere og gallerist.

Søndag 21. maj kl. 12-13.30
Mødested: Århus Kunstakademi, Vestergade 29, 8000 Aarhus C
Steder: Århus Kunstakademi, Galleri Image, Galleri Grundstof

Se hele beskrivelsen af udstillinger tur 3

-----------------------------------------------------------------------------------

TUR 4 - Mejlgade

Turen indledes i Latinerkvarteret i Aarhus, og går fra Studsgade til det gamle kvarter i Mejlgade, der summer af liv. På turen vil kunstskribent og kurator Trine Rytter Andersen guide dig og du vil opleve det rige og varierede udbud på den aarhusianske kunstscene. Du vil møde alt fra projektrum, udstillingssteder, til etablerede gallerier og spirende talenter på Aarhus’ kunstskoler. Turen afsluttes med servering af vin og kolde drikke i det hyggelige gårdmiljø hos Charlotte Fogh Gallery.

Søndag 21. maj kl. 14-16
Mødested: rum46, Studsgade 46, 8000 Aarhus C
Steder: rum46, Aarhus Kunstskole, Det Jyske Kunstakademi, Charlotte Fogh Gallery
Turen ledes af kunstskribent og kurator Trine Rytter Andersen

Se hele beskrivelsen af udstillinger tur 4

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Politiken Plus.
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76