En duft af evighed - blomstermaleren J.L. Jensen

Hvis du elsker blomster, så kom og hør museumsinspektør Birgitte von Folsach fortælle om J.L. Jensen (1800-1856) – også kaldet Blomster-Jensen. J.L. Jensen var den førende blomstermaler i guldalderen.

Foredrag og udstilling på Nivaagaards Malerisamling

Pluspris 100 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

180 kr.
  • Onsdag 28. februar kl. 19.00
  • Nivaagaards Malerisamling, Gl. Strandvej 2, 2290 Nivå. 
  • Pluspris 100 kr. inkl. foredrag, entré til udstillingen, udstillingsplakat og 5 postkort.
  • Pris uden abonnement 180 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

J.L. Jensen viede hele sit liv og sin karriere til at skildre overdådige buketter i glødende farver og opstillinger af sanselige frugter, skønt blomstermaleriet traditionelt var en nedvurderet genre, som især de kvindelige amatører syslede med. Udstillingen vil være den første i nyere tid af Blomster-Jensen og den største nogensinde.

Museumsinspektør Birgitte von Folsach fortæller om den kendte blomstermaler J.L. Jensen. Efterfølgende er udstillingen åben for Politiken Plus gæster indtil kl. 21, så man på egen hånd kan gå på opdagelse i den storstilede udstilling. J.L. Jensen var optaget af både natur og kunst, og hans værk udspiller sig mellem disse to poler. Inspirationen hentede han hos efterfølgere af 1600-tallets hollandske barok, mens han fornyede genren ved at blande den danske flora med eksotiske blomster. Jensens værker repræsenterer drømmen om uforgængelig skønhed og evigt liv. 

Politiken Plus og Nivaagaards Malerisamling inviterer til foredrag om J.L. Jensen. Museumsinspektør Birgitte von Folsach vil fortælle om J.L. Jensens arbejde med udgangspunkt i udstillingen en duft af evighed, blomstermaleren J.L. Jensen, som bliver vist på Nivaagaards Malerisamling. J.L. Jensen arbejdede i den internationale nature morte- eller stillebentradition, hvilket betyder malerier af et stillestående motiv, en opstilling af livløse materialer, der typisk kan være blomster, frugter, mad og døde dyr. Han malede det hele, men mest berømt er han for sine smukke blomster i græske vaser, kurve og kranse, liggende på en karm eller voksende i skovbunden. Hertil føjer sig hans frugtstykker og hans sjældnere køkken- og jagtstykkerog det indtil nu helt ukendte porcelæn, som han i sin egenskab af overmaler på Den Kongelige Porcelænsfabrik dekorerede til Frederik 6.s to døtre.

Karakteristisk for ham er hans store omhyggelighed i beskrivelsen af hver enkelt blomst, frugt eller dyr, og hans meget velafbalancerede og harmoniske kompositioner, hvor lyset føres ind i buketterne, så hver blomst, blad, knop eller stilk står klart og logisk i helheden.

Budskabet har ingen udløbsdato, for blomster spiller, både dengang og nu, en stor rolle i menneskers liv, også på et symbolsk plan. Blomster kan sige mere end ord. Vi gratulerer, kurtiserer og kondolerer med blomster. En buket er forbundet med luksus, ødselhed, livsglæde, og den udtrykker en flygtig skønhed, der alt for hurtigt forgår. Blomster er sårbare, lige som mennesker.

Der kan tilkøbes middag i Cafeen fra kl. 18. Dette reserveres separat på telefonnummer 53 85 10 17.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76