Ib Michael: En tragisk kærlighedshistorie til søs

I forbindelse med M/S Museet for Søfarts nye særudstilling ’Sex & the Sea’ slår museet dørene op til en aften med lyst, længsler og mod med en af de største forfattere herhjemme.

Pluspris 110 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

195 kr.
  • Onsdag 9. november kl. 17
  • M/S Museet For Søfart, Kronborgvej 1, 3000 Helsingør
  • Pluspris 110 kr.
  • Pris uden abonnement 195 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Med udgangspunkt i sin nye roman ’Rejse i koralhavet – Optegnelser fra en truet verden’ tager Ib Michael os med på et eventyrligt togt. Hør blandt andet den tragiske og dramatiske kærlighedshistorie om en perlefisker, der stak til søs med sin bedste vens kone. Der er mulighed for at købe bogen ’Rejse i koralhavet’ og få den signeret.

Efter fortællingerne er der mulighed for at se udstillingen ”Sex & the Sea”, der udforsker sømænds lyst, længsler, drømme og sexliv. Udstillingen er lavet af installationskunstner Saskia Boddeke og filminstruktør Peter Greenaway. Man går bl.a. på opdagelse i erotiske souvenirs, kufferter med hemmelige fortællinger, havfruer, potensfremkaldende fluer, barmfagre galionsfigurer og erotiske kokosnødder hjembragt af sømænd.

Museet holder åbent helt til kl. 20 denne dag, så der er rig mulighed for at gå på opdagelse i det anmelderroste museum, nyde det særlige lys der tændes ved skumringstid og slappe af og stille sulten i museets café, der denne aften serverer aftensmad.

På M/S Museet for Søfart venter der en sansemættet oplevelse med skrånende gulve, interaktive og stemningsfulde udstillinger - og et fascinerende indblik i Danmarks rolle som førende søfartsnation igennem tiderne med fokus på både de store historiske linjer og de personlige beretninger.

Siden åbningen i 2013 har M/S Museet for Søfart vundet en række internationale priser for både udstillingerne og arkitekturen, der er placeret rundt om en tidligere tørdok. New York Times har kaldt museet et ’cutting-edge venue’ og BBC har udnævnt museet til ’One of the eight greatest new museums'. 

Der fortælles om søfartens mytologi og om teknologien, der har gjort det muligt at navigere på verdenshavene. Samtidig bliver man klogere på, hvordan søfarten har bundet verden sammen - helt fra 1700-tallets blomstrende handelsperiode og frem til nutidens globale samfund, hvor over 90 procent af alle varer fragtes til søs, inden de ender i vores indkøbskurve

Spil og leg

Undervejs er der mulighed for både fordybelse og leg: I de interaktive spil kan hele familien styre verdenshandlen i dag eller prøve lykken som købmand i 1700-tallet. Man kan lære at navigere med søfartens klassiske redskaber eller få sig en vaskeægte sømandstatovering - der kan vaskes af igen!

M/S Museet for Søfart er tegnet af verdenskendte BIG - Bjarke Ingels Group. Museet ligger i smukke omgivelser ved Helsingør Havn og med Kronborg som nabo.

Se hele beskrivelsen

Fakta

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Politiken Plus.
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76