Tove Jansson - Kunst, kærlighed og Mumitrolde

Kom og hør om personen og kunstneren Tove Jansson som var skaberen af et af de mest elskede børneuniverser i Norden - nemlig Mumitroldene.

Pluspris 170 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

210 kr.
  • Onsdag 21. juni kl. 15.30
  • Kunsforeningen GL. STRAND, Gl Strand 48, 1202, København K. 
  • Pluspris 170 kr. inkl. foredrag, entré til udstillingen og udstillingsplakat
  • Pris uden abonnement 210 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Udstillingsinspektør Anne Kielgast fortæller om maler, forfatter og tegner Tove Jansson i GL STRANDs foredragssal, og efterfølgende er udstillingen åben, så man på egen hånd kan gå på opdagelse i Janssons univers. Vi kender finske Tove Jansson som skaber af et af de mest elskede børneuniverser i Norden, nemlig Mumitroldene. Janssons værker rækker dog langt bredere ud end Mumierne og hun betragtes i dag som en af Finlands væsentligste modernistiske kunstnere.

Politiken Plus og Kunstforeningen GL STRAND inviterer til foredrag om Tove Jansson. Udstillingsinspektør Anne Kielgast vil fortælle om Janssons liv og virke med udgangspunkt i udstillingen 'Kunst, kærlighed og Mumitrolde', som bliver vist i GL STRAND i perioden 10. juni-3. september. Udstillingen viser en samlet præsentation af det vidtfavnende værk, hvor tolerance, nysgerrighed og livsglæde er samlende karakteristika, samtidig med at det dunkle og modsætningsfyldte også har sin plads. Frihedstrangen og Janssons gennemgående positive livssyn fik også Jansson til at gå i opposition til samfundets normer, og med sin skarpe pen i skrift og billede blotlagde hun samfundets intolerance og snæversyn. Efter foredraget vil udstillingen være åben, så man selv kan gå på opdagelse i Janssons univers.

Tove Jansson (1914-2001) betragtes i dag som en af Finlands væsentligste modernistiske kunstnere. Man kender hende nok mest som skaber af et af de mest elskede børneuniverser i Norden nemlig Mumitroldene. Men Tove Janssons værk rækker langt bredere ud end Mumierne.  Hun havde en yderst produktiv kunstnerkarriere, hvilket ses i hendes mangeartede værker, der spænder fra surrealistiske malerier til modernistiske, eksperimenterende og lyriske værker.

Se hele beskrivelsen

Fakta

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76