En aften i Bordeaux med Daniel Letz

Daniel Letz er fra Alsace i Frankrig. Han er uddannet kok og har arbejdet på en række Michelin-restauranter i Frankrig.

Pluspris 400 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

500 kr.
  • Torsdag 29. september kl. 19-22
  • Torsdag 13. oktober kl. 19-22
  • Torsdag 10. november kl. 19-22
  • Torsdag 24. november kl. 19-22
  • Letz Shop Frederiksberg, Gammel Kongevej 72, 1850 Frb. C
  • Pluspris 400 kr.
  • Pris uden abonnement 500 kr. 
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet.

Beskrivelse

I 1980 blev han tilbudt job som køkkenchef på Restaurant Kong Hans Kælder i København af forretningsmanden Svend Grønlykke og forfatteren Klaus Rifbjerg, der sammen havde store planer for dansk gastronomi. Ambitionerne blev indfriet, da Kong Hans under Daniels ledelse i 1983 fik en Michelinstjerne. Den første i Skandinavien, tilmed.

Efter 16 år på restauranten i Vingårdsstræde startede Daniel Letz i 1995 sin egen restaurant, Le Saint Jacques på Sankt Jakobs Plads på Østerbro i København. Sideløbende med at Daniel drev Le Saint Jacques, etablerede han import- og engrosvirksomheden Les Produits Gourmands de Daniel Letz.

Daniel Letz blev ridder af Dannebrog i 2009.

Sidste skud på stammen er vin- og delikatessebutikken Letz Shop på den anden side af Sankt Jakobs Plads, der sidenhen har fået en søsterforretning på Gammel Kongevej på Frederiksberg.

Her vil man ved en række arrangementer kunne stifte nærmere bekendtskab med egnstypiske vine og retter fra udvalgte områder i Frankrig.

Vi lagde ud sidste efterår med en række aftner i Alsace, hvor aftenens vært selv er født og opvokset, og hvor vinproducenter og leverandører er hans familie og nære venner. I foråret bød vi på en tour de France, hvor man kom godt rundt i nogle af de mest populære regioner. Nu er turen så kommet til Bordeaux, som mange nok vil være enige i er et absolut gastronomisk skatkammer både hvad angår vine og egnsretter. Og så synes indholdet særdeles velegnet til de lidt køligere efterårsaftner, vi nu går i møde.

Vel mødt til en række aftner i Bordeaux med smagning af fantastiske vine og egnstro retter, alle nøje udvalgte af aftenens vært, Daniel Letz. Hver enkelt ret bliver serveret med den rette vin, og Letz’ egen sommelier vil være til stede for at præsentere vinene og forklare sammenhængen mellem retterne og vinene arrangementet igennem.

Der vil ved arrangementets afslutning være mulighed for tilkøb af delikatesser og vine til fordelagtige priser.

Menuen
I starter med lidt snack, serveret med en Lillet-cocktail.

Til forret smager I Letz’ laks med en ærtepuré og tre specialiteter fra Bordeaux: Gratton terrine, tartine de cêpes á la Gascogne og en lille salat med andekråser. Det serveres sammen med en hvidvin fra Entre deux Mers.

Til hovedret serveres confiteret and med pommes Salardaise aux cêpes fra sydvestfrankrig, vi serverer to rødvine fra Lalande de Pomerol og Medoc. Vores sommelier Lionel forklarer og viser de berømte vinregioner på kortet.

En halvsød dessertservering med svesker á la bordelaise. En utraditionel, frisk dessert med bordeaux-svesker marineret i rødvin fra Graves og cannelé fra bordeaux. Hertil serveres den samme vin fra Graves.

Osteserveringen bliver klassisk, tung og rigtig sød: Ingen osteservering giver mere mening end roquefort serveret med Sauternes. Dertil en kompot af kandiseret frugter smagt til med safran og ristet brioche.

Se hele beskrivelsen

Fakta

Har du også set disse?

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Politiken Plus.
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76