Nyhed: Klør & Klezmer på kajen i Rungsted

Lørdag 2. september afholdes der for første gang skaldyrsgilde på Rungsted Havn. Ved langborde kan folk spise masser af forskellige skaldyr, mens de hører musik sammensat af Dan Rachlin samt livemusik af klezmer/jazztrioen Alaska Blonde.

Pluspris 395 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

495 kr.
  • Lørdag 2. september kl. 13-22
  • På kajen foran Fiskerikajens butik, Rungsted Havn 48, Rungsted Kyst
  • Pluspris 395 kr.
  • Pris uden abonnement 495 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Fiskerikajen har siden 2008 serviceret folk på Rungsted Havn med fisk og mad. Nu arrangerer butikken, i samarbejde med Dan Rachlin, for første gang en folkefest med masser af skaldyr, delikat vin og passende musik sat sammen af Dan Rachlin samt livemusik af klezmer/jazz trioen Alaska Blonde. Tanken er at arrangementet bliver en tilbagevendende tradition, der skal løbe af staben i august måned hvert år fremover.

Eventen er inspireret af restauranten Fischer på Østerbro, der i samarbejde med Fiskerikajen, hvert år har afholdt 'Fiskens Dag'. Arrangementet har vist sig at være en forrygende succes, og netop derfor har Fiskerikajen i lang tid ønsket at bringe traditionen videre til andre steder. Derfor har de nu dannet en lille underafdeling kaldet 'Klør & Klezmer'. 

”Der skabes en magisk stemning, når man sidder sammen ved langborde og brækker skalddyr op, mens man skåler i vin og musikken kører” siger Simon Prause, der er udlært kok og medejer af Fiskerikajen.

Dagen starter med bobler og Gillardeau østers, mens musikken kører. Derefter samles man ved langborde og knækker blandt andet: Franske crevetter, søkogte jomfruhummere, kogte taskekrabbekløer, stegte store argentinske rejer og kogte grønlandske rejer. Dertil serveres grøn salat og et forskelligt udvalg af dips.

Det sker fra tid til anden at husbandet Alaska Blonde byder folk op til en gammel østeuropæisk kædedans.

Menu:
Østers: Roumegous fine de claire og Gillardeau.
Skaldyr: Franske crevetter, - ølkogte krebs, kogte taskekrabbekløer, stegte argentinske rejer, kogte grønlandske rejer og søkogte jomfruhummere.
På dagen sælges franske vine fra Det Franske Vinkort samt økologisk champagne fra huset Durdon Bouval.

Se hele beskrivelsen

Fakta

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76