Spansk Winemakers Dinner med Chris Ringland – en af de hotteste vinmagere i Spanien og Australien

Smag nogle af Spaniens absolut bedste vine - med point langt op i 90’erne af Robert Parker. Nyd dem til en nøje afstemt spanskinspireret menu. Og endda i et Danmarks smukkeste byggerier, Bjarke Ingels 8Tallet i Ørestaden.

Pluspris 999 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

1.199 kr.
  • Tirsdag 6. februar kl. 18.30-22.30
  • 8Tallet Restaurant & Cafe, Richard Mortensens Vej 81A, 2300 København S
  • Pluspris 999 kr.
  • Pris uden abonnement 1.199 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

Beskrivelse

Den 6. februar inviterer PLUS nemlig til ægte Winemakers Dinner i samarbejde med Valuewine, som gennem årene har leveret rigtig meget vin til Politikens læsere. Med denne middag kombinerer vi mad og vin i allerhøjeste kvalitet.

Valuewine har, efter 10 års arbejde, lokket vinmageren Chris Ringland til Danmark. Chris Ringland er fra Australien, hvor hans vine flere gange har opnået 100 point fra Robert Parker. Han er også winemaker hos vores spanske vinhus, Alto Moncayo, i Campo de Borja, og også her har han opnået fantastiske resultater. Robert Parker besøgte huset for et par år siden, og smagte 10 årgange af Alto Moncayo vinen. Ikke mindre end 2 af årgangene gav han de magiske 100 point. Det er ikke sket for mange vinhuse før i historien.

Campo de Borja er ”Garnachaland”. Her trives garnacha druen fantastisk godt, og giver fremragende vine. Og det har Chris Ringland forstået at udnytte bedre end de fleste.

Spaniens fantastiske udvikling på vinfronten fremhæves igen og igen i den internationale vinpresse og Campo de Borja nævnes ofte som et af de bedste eksempler på denne udvikling. Her laves saftige og powerfulde Garnachavine, og tophuset over dem alle er Alto Moncayo.

Så det er ikke et hvilket som helst vinhus, der kommer til byen. Alto Moncayo og Chris Ringland har stået i spidsen for denne udvikling, og Chris vil på aftenen fortælle historien, og selvfølgelig præsentere selve vinene. Chris er ikke ”blot en salgschef” fra huset, men manden der rent faktisk laver vinen gennem arbejde i markerne og kælderen.

Vinene er sat sammen med en nøje tilpasset 3-retters menu fra 8Tallets køkkenchef. Arrangementet finder sted i de lyse og lækre lokaler hos 8Tallet på kanten af Amager Fælled. Her er der panoramaudsigt til Amager Fælled.

Aftenens program:

Ved ankomst vises du til din plads ved mindre borde. Vi sørger for, at alle der har købt billet sammen placeres ved samme bord, men der kan muligvis pga. logistik/praktik også sidde andre selskaber ved samme bord.

Og så er vi ellers klar til at gå i gang.

Menuen bærer selvfølgelig præg af, at huset laver kraftige Garnachavine, og derfor er retterne særligt tilpasset disse vine. Det er således retter, som passer til vinens power, men som samtidig tager højde for vinens elegance.

Vinene er ekstremt efterspurgte over hele verdenen, så selvom vi får leveret samlet ca. 4000 flasker af de 3 topvine, er de altid udsolgt på få måneder.

Vi har derfor reserveret flasker fra den aktuelle årgang (hhv. 2015 og 2014) som blev frigivet november 2017. Desuden har vi ”gemt lidt forsyninger” fra sidste års forsyninger (hhv. 2014 og 2013) som har været udsolgt i over 1 år.

Først kommer der 2 snacks, og til disse serveres den helt nye vin fra folkene bag Alto Moncayo; Grünon. Her er faktisk tale om en danmarkspremiere, da vinen er helt ny.

Mens vi nyder dette byder Chris Ringland og Valuewine velkommen og fortæller lidt om aftenen, om Alto Moncayo.

Når der er budt velkommen, serveres forretten som er Jamón Croqutas & Frisee. Hertil skal vi smage 2 årgange af Veraton (Alto Moncayo’s ”lillebror”).

Herefter kommer aftenens anden ret, som er Svinebryst, Grønne linser, Gremolata af kapers & sherry glace. Hertil skal vi smage 2 årgange af husets signaturvin Alto Moncayo.

Så kommer vil aftenens hovedret, som er Grillet steak, rødbede & røget marv. Hertil serveres 2 årgange af husets topvin Aqulion.

Aftenen rundes af med lidt stempelkaffe for at få fordøjet indtrykkene og den gode mad og vin.

Vi glæder os til at se dig – til en aften med det gode liv for både gane og mave.

Se hele beskrivelsen

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76