GL STRAND

Tilbud gælder i hele 2017

GL STRAND er en moderne kunsthal med en lang historie

Køb billet og får en gratis plakat
  • GL STRAND, Kunstforeningen Gammel Strand 48, Kbh. K
  • Pluskunder: Ved køb af en billet til normalpris får du en gratis plakat.
  • Pris uden abonnement: Voksne 68 kr. Stud/pens: 58 kr.
  • Børn og unge under 16 år gratis.
  • Kun gyldigt mod forevisning af Pluskort

Beskrivelse

GL STRAND danner ramme om 5-6 årlige udstillinger. Udstillinger der altid afspejler vores samtid ved enten at være præsenteret som kunsthistoriske temaer med nutidige vinkler eller udstillinger, der fanger de helt nye tendenser på den danske og internationale kunstscene.  HKH Kronprins Frederik er protektor for GL STRAND.
Se mere på www.glstrand.dk

I 2017 viser GL STRAND følgende:

EXTRACT YOUNG ART PRIZE - CPH 2017 21. januar - 5. marts 2017
EXTRACT præsenterer syv talentfulde, nyuddannede kunstnere fra kunstakademier i Beijing, London og København. En international jury vælger årets EXTRACT-vinder, der modtager et rejselegat på 50.000 kr. og en soloudstilling i GL STRAND. Gennem skulptur, maleri, installation og video bliver vi ført ind i så forskellige temaer som sociale og økonomiske strukturer, planters cyklus og forgængelighed og en personlig fortælling om demens.

EXTRACT SOLO Jens & Morten - AGORA 21. januar - 5. marts 2017
Jens & Morten vandt i 2014 EXTRACT prisen. Nu viser kunstnerduoen deres første større soloudstilling i ovenlysgalleriet i GL STRAND. I udstillingen forholder de sig til et af nutidens største demokratiske og sociale paradokser: Hvad gør informationsteknologien for vores fællesskab og vores sociale sammenhængskraft? I udstillingen udforsker Jens & Morten den ny teknologis muligheder for at knytte mennesker sammen og skabe sociale fora med åbenhed og tilgængelighed i en verden med uendelige mængder af information

Malene Landgreen Artistic Reality 25. marts - 28. maj 2017
I foråret præsenterer billedkunstner Malene Landgreen en omfattende soloudstilling i Kunstforeningen GL STRAND. Landgreen bruger maleriet til at indtage de enkelte rum og skabe nye oplevelser af det, vi ser og bevæger os rundt i. Hvert rum får sin egen identitet og udformning. Ud over rumlige installationer præsenterer Landgreen også maleri på lærred samt maleriske kompositioner udført i andre materialer, frem for alt tekstiler. Publikum inviteres til at sanse og opleve de stedsspecifikke værker, der går i tæt dialog med beskueren og den klassiske arkitektur i GL STRAND.

KLARA KRISTALOVA Soloudstilling 25. Marts - 28. Maj 2017
Til foråret udfoldes den svenske kunstner Klara Kristalovas medrivende og forunderlige univers. En ambitiøs udstilling i ovenlysgalleriet på 3. sal bliver den anerkendte kunstners første soloudstilling i Danmark. Her præsenterer hun sit kunstneriske univers, der er karakteriseret ved bemalede, keramiske skulpturer, sarte gouacher og tegninger. Hendes underfundige karakterer er fremkaldt af fantasiens verden og udtrykker tilstande og stemninger, som vi kender dem fra vores omgivelser, erindringer, psykologien og litteraturen.

TOVE JANSSON Kunst, kærlighed og mumi 10. juni - 3. september 2017 Udstillingen om Tove Jansson (1914 – 2001) giver et nuanceret indblik i en af de helt store skandinaviske historiefortælleres alsidige virke. Jansson er bedst kendt for sit store værk om mumitroldene, men i denne udstilling møder vi hende i alle de mange kunstformer, hun udfoldede sig inden for. Hun havde et langt virke inden for maleriet og litteraturen og en unik evne til at kombinere ord og billeder. Udstillingen i GL STRAND vil tale til både børn og voksne – på samme måde som Jansson lykkedes med i sine mange værker.

STANLEY KUBRICK 23. september – 14. januar 2018
Stanley Kubrick (1928 – 1999) er én af filmhistoriens mest markante instruktører, der har skabt en lang række mesterværker. Udstillingen er kulminationen på et år, hvor Kubricks film er gået Danmark rundt i et omfattende samarbejde mellem kulturinstitutioner i hele landet. I udstillingen bliver publikum i lyd, billeder og video præsenteret for filmene, arbejdsmetoden og det omfattende arkivmateriale, som Kubrick selv indsamlede. Kubrick stod bag alt fra psykologiske gysere, der kan skræmme selv den mest rutinerede gyserfilmsentusiast til kontroversielle science-fiction film og satiriske anti-krigsfilm. ULarge (Malcolm McDowell). 

MIKKEL CARL Udsmykning af Montanasalen 25. marts 2017 – 11. marts 2018 Billedkunstner Mikkel Carl overtager i foråret 2017 Montanasalen for det kommende år og skaber her en ny stedsspecifik installation. Installationen forholder sig både til møderummets traditionelle indretning og mødesituationens forskellige roller og strukturer.


Se hele beskrivelsen

Fakta

GL STRAND
Kunstforeningen Gammel Strand
Se mere på GL Strand

Åbningstider
Tirsdag-søndag 11-17. Onsdag 11-20. Mandag lukket.
 

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76