Fugle-, natur- og kulturrejse til Portugal

Politikens læsere vil på denne rejse blive introduceret til Portugals for menig mand ukendte naturområder omkring steppen ved Castro Verde og Guadiane-floden.

Langs Algarvekysten skal vi besøge flere vådområder og små bjerge langt væk fra de kendte badestrande, og en dag skal vi hele vejen til Europas sydvestligste punkt Cabo de São Vicente.

Pluspris 12.950 kr.
Pris uden abonnement

For at handle til Pluspris skal du have et abonnement på Politiken

13.950 kr.

Beskrivelse

Vi skal se på orkidéer, på kulturvandring i Mértola og i det hele taget opleve et enestående mix af natur, fugle og kultur, hvis lige ikke findes mange steder i Europa.

Castro Verde-steppen er Portugals vigtigste steppeområde og kan minde om det berømte Extremadura i Spanien. Oprindelige steppeområder er efterhånden meget sjældne, da områderne trues af opdyrkning. Castro Verde er delvist opdyrket, men endnu findes oprindelig steppe og unikke blomsterenge.

Her er et rigt fugleliv, bl.a. stortrappe og dværgtrappe, som begge er talrige, mens der er længere imellem sortbuget sandhøne og ellekrage. Rovfugle er her mange af, og vi kan se blå glente, høgeørn, slangeørn, gåse- og munkegrib m.fl. Langs Guadiane-floden skal vi på flere kortere vandreture i lettere kuperet terræn ned mod floden. Her kan vi se biæder, iberisk grønspætte, hærfugl, pirol og blåskade. Langs flodens klippesider yngler sort stork, høgeørn samt kongeørn.

Med lokal kulturguide skal vi på et par timers vandring i den historiske by Mértola. I meget gamle dage var byen en vigtig handelsstation, da byen havde den sidste 'havn', der kunne sejles til op ad Guadiana-floden. Her har fønikere, kartaginiensere, romere, arabere og kristne brugt byen som handelscenter. I dag kan denne historiske arv stadig ses i de mange små museer, som findes i byens centrum. På byens højeste punkt ligger en smuk borg, som har beskyttet byen.

De sidste tre dage skal vi besøge flere vådområder og små bjerge langs Algarve-kysten langt væk fra de berømte badestrande. Vi skal besøge et orkidéområde, hvor vi kan finde en række orkidéer, fx fire forskellige arter ophrys-biblomster (gul, spejl, lak og vestlig sneppe), sværdskovlilje og hangøgeurt.

I det imponerede golde, flade og forrevne landskab med dramatiske stejle klippepartier direkte ned til havet på begge sider af den smalle tange ved Europas sydvestligste punkt, Cabo de São Vicente, skal vi besøge tangens fyrtårn og se efter sule og kuhls og balearskråpe, som oftest ses langt ud over vandet. På klipperne yngler topskarv og middelhavsmåge, og i luften ligger der næsten altid rovfugle som slangeørn, sort glente og gåsegrib. Det lokale vandrefalkepar lever godt af alle de rastende småfugle, som lander her efter turen fra Afrika.

Det er Stig Jensen fra Scanbird, som vil være jeres guide på denne fantastiske tur. Stig har rejst rundt i Extremadura og i de sidste mange år guidet Politiken Plus-rejser til Island og Rügen, ørneture m.fl.

Se hele beskrivelsen

Fakta

Periode
22. – 29. april 2016

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Pluspris 12.950 kr. 
Pris ikke-abonnent 13.950 kr.
Enkeltværelsetillæg 1.850 kr.

Rejsen inkluderer
Al transport, fly fra København og egen bus i Portugal
7 overnatninger på hotel med morgenmad (3 og 4 stjernet hoteller)
7 x aftensmad
6 x frokoster (De fleste som madpakker)
Lokal naturguide 
Scanbird fugle/naturguide med fra København

Rejsen inkluderer IKKE
I prisen indgår ikke drikkevarer til måltiderne, frokost den første dag, eventuelle drikkepenge og personlige fornødenheder.

Arrangør
Scanbird

Har du også set disse?

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Politiken Plus.
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76