Weekend i hjertet af Kalmar

3 dages kør selv-ferie på 4-stjernet centrumhotel i Kalmar, Sverige

Charmerende Kalmar ligger lige ud til Kalmarsund, og her finder I en hyggelig, gammel middelalderbydel, domkirke og ikke mindst Kalmar Slot (1,7 km).

Pluspris 999 kr.
  • For at få rabat hos Happydays skal du være abonnent og logget ind på Plus og derefter oplyses en rejsekode, der skal bruges på deres hjemmeside - se mere under fakta.
  • Pluspris pr. person i delt dobbeltværelse 999 kr. 
  • Opholdet inkluderer
    2 overnatninger med morgenbuffet
  • Ankomst 2016
    Fredage i perioderne 8.1. - 24..6. og 19.8 - 16.12.2016.

 

 

Beskrivelse

Slottet er et af Nordens bedst bevarede renæssanceslotte og er blandt andet kendt for at danne ramme om skabelsen af Kalmarunionen tilbage i 1397. I dag kan I opleve riddersal, våbensamling, fangetårn, slotskirke og meget mere på stedet.

Lige ved Kalmar ligger også den seks kilometer lange bro til Øland, som ud over en fantastisk sommerstemning har virkelig meget at byde på. Også naturen på Øland er noget ganske særligt - her finder man et væld af naturreservater samt Store Alvaret, som er en helt speciel naturtype bestående af en overflade af kalksten, hvor der ikke kan gro træer, men tværtimod findes her en lang række planter - blandt andet orkideer.

I bor på det 4-stjernede Best Western Plus Kalmarsund Hotell og har også rigtigt gode muligheder for udflugter til Glasriket med flere glasværker. Et af de største er Kosta (74 km) i byen af samme navn, men også de mindre glasværk er bestemt et besøg værd, og her kan I opleve glaspustning på nærmeste hold.

Tips til oplevelser
Tag på bådtur med Kalmarflunderen. Se mere på www.kalmar.se. De tre sjove huse, som i folkemunde kaldes Tripp, Trapp og Trull, blev bygget i slutningen af 1700-tallet ligger nær hotellet. Castensgården - sadelmager Castens og hans hustru Anna Hermansdotter byggede huset på Storgatan 20 i 1667. Siden den tid er der blevet handlet i husets lokaler mod gaden, som i dag er kendt som nogle af landets ældste butikslokaler: 400 m. Kalmar Läns Museum med bl.a. udstilling om orlogsskibet Kronan: 1 km. Byparken 'Kalmars gröna finrum' ligger ved slottet og er en velbesøgt oase, som i 1985 blev udnævnt til Sveriges smukkeste bypark: 1 km. Unionsmonumentet - et kunstværk til minde om Kalmarunionens 600-års jubilæum: 1 km. Kalmars middelalderbykerne, som i dag kaldes Galma Stan, ligger lige ved Kalmar Slot. Her findes stadig velbevarede huse fra 1600- og 1700-tallet, og Gamla Stan indbyder til slentreture i de historiske omgivelser: 1 km. Ölandsbron - Sveriges længste bro. Byggeriet blev påbegyndt i 1967 og broen blev indviet i 1972: 2 km. Gustav Vasa-stenen - et minde om Gustav Vasas landgang på Stensö i 1520: 2,5 km. Stensö - syd for det centrale Kalmar findes et af Kalmars mest folkekære fritidsområder: 2,5 km. Kalmar Golfklubb: 9 km. Borgholm Slot på Øland: 38 km. Glasriket - besøg for eksempel Sveriges største glasværk Kosta i Eriksmåla: 60 km. Rundqvistagården i Duvemåla - et besøg her tager jer tilbage til en tid, hvor gårdene var selvforsynende. Her finder I også den smukke statue af Kristina fra Duvemåla, som er fremstillet af kunstneren Nils Elley: 60 km. Eketorp Borg - rekonstrueret jernalderborg på Øland: 64 km. Det lille glasværk Skrufs Glasbruk i Skruv: 68 km. Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby (åben maj-august): 135 km.

 

Se hele beskrivelsen

Fakta

Pluspris pr. person i delt dobbeltværelse 999 kr. 
Ekstra opredning 949 kr. Enkeltværelse 1.499 kr.  Ekspeditionsgebyr 99 kr 
Alle værelser har minibar, radio, telefon og TV.

Børnerabat (ved to betalende voksne)
Max. 1 barn 0-5 år gratis i forældres seng.
Max 2 børn 6-14 år ½ pris i forældres værelse.
Forbehold for udsolgte datoer. 

Opholdet på  Best Western Plus Kalmarsund Hotel inkluderer
2 overnatninger, 2 x morgenbuffet, 1 x 3-retters middag inkl. kaffe, Fri Wi-Fi.

Bestil ophold
For at få rabat hos Happydays skal du være abonnent og logget ind på Plus og derefter oplyses en rejsekode, der skal bruges på deres hjemmeside. Tryk på den grønne knap øverst på siden, hvorefter du får adgang til Happydays hjemmeside. Her skal du bruge rejsekoden, der står over den grønne knap. Eller bestil telefonisk hos Happydays på tlf. 70 20 34 48, hvor rejsekoden skal oplyses inden bestilling.

Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding til nyhedsbrev fra Politiken Plus.
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76